Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        PAÜ'DE HONAZ TARİHİ KONUŞULDU

        EMRAH VAROL

        DENİZLİ (İHA) - Pamukkale Üniversitesi ve Honaz Belediyesi işbirliğiyle 'Honaz Sempozyumu' düzenlendi.

        PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyumun açılışına Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, oda başkanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. İlk olarak söz alan Sempozyum Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Turgut Tok, "Üniversiteler evrensel bilgiyi bulunduğu coğrafya ile buluşturma misyonuna sahiptir. Yaşadığınız coğrafya ile ilgili doğru bilgiye sahip değilseniz geleceği doğru planlama şansını kaybedersiniz. PAÜ, bulunduğu bölgenin önceliklerine duyarlı bir üniversitedir" dedi.

        Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, "Bu sempozyumun Honaz'ımızın dünü, bugünü ve yarınına ışık tutacağına inanıyorum. Bizden sonraki nesillere, Honaz'ın gelişim ve değişimine katkı sağlayacaktır. Bu sempozyumun sonucunda büyük projeler ortaya çıkacaktır. 8 bin yıllık geçmişiyle ele alacağımız Honaz'ın Colossae antik kenti, Honaz Dağı ve bitki örtüsü, tarım, ticaret, eğitim ve sanayisini konuşacağız" dedi.

        Honaz Kaymakamı Turgut Gülen ise, "Yaklaşık 8 bin yıllık geçmişi olan bir bölgede kamu yöneticiliği yapıyorum. Bu bölgeyi anlamak üniversitenin akademik çalışmaları olmadan çokta kolay değil. Geçmişi eğer iyi anlamazsak gelecekle ilgili projeksiyonları doğru yapmamız mümkün değil. Bu anlamda rektörümüz başta olmak üzere emeği geçen tüm bilim insanlarına teşekkür ederim" dedi.

        Honaz'ın zengin bir yerleşim yeri olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, "Honaz demografik yapısıyla, Organize Sanayi Bölgesi'nden kaynaklanan ticari yapısıyla, dağıyla, kültürüyle ve tarımıyla aslında pek çok ana başlıkta ve herbiri ayrı bir araştırma konusu olarak ele alınabilecek bir ilçemiz" dedi.

        Açılış konuşmalarının ardından oturum başkanlığını Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'nın yaptığı açılış oturumuna geçildi. İlk oturuma Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu, Denizli Organize Sanayi Bölgesi kurucularından Süleyman İlgeri, Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş panelist olarak katıldı. Daha sonra 'Fotoğraflarla Honaz Sergisi'nin açılışı yapıldı ve fuaye alanındaki standlar ziyaret edildi.

        (EV-

        27.11.2015 09:21:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler