Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DSİ SU SONDÖRLÜĞÜ EĞİTİMİ ANTALYA'DA BAŞLADI

        - EĞİTİM KAPSAMINDA 2 BİN 435 PERSONELE SERTİFİKA VERİLECEĞİ BİLDİRİLDİ

        ANTALYA (İHA) - DSİ Genel Müdürlüğü Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı ile Jeoteknik ve Yeraltı Suları Dairesi tarafından düzenlenen "Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Su Sondörlüğü" eğitimi başladı.

        4 Aralık Cuma günü son bulacak eğitim çalışmasına DSİ Personel ve Eğitim Dairesi Başkanı Ayhan Demiryürek, Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltı Suları Dairesi Başkanı Kemal Karakuş, DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, daire başkanları ve yetkililer katıldı.

        Eğitimin açılışında konuşan DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür; 'Bu gün burada bulunma amacınız çalışma hayatınızı daha kolaylaştıracak bilgileri edinmektir. Bizler DSİ 13. Bölge Müdürlüğü olarak Antalya ve bağlı 19 ilçeye hizmet götürüyoruz. Bölgemizin görev alanı 20 bin 909 km² 'dir. Antalya ilimizin yıllık yağış ortalaması bin 073 mm olup, toplam su potansiyeli 15 bin 907,13 hm3'tür. Bu oran Türkiye su potansiyelinin yüzde 7'sine tekabül etmektedir. Bölgemiz Türkiye'nin alan olarak yüzde 2,6'sını, nüfus olarak yüzde 2,93'ünü oluşturmaktadır. Turizmin yanında zirai alanda da önemli merkezlerden biri olan Antalya için sulamanın önemini biliyor ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yapıyoruz" dedi.

        2003-2015 yılları arasında Antalya'da 2 adet baraj ve 16 adet gölet inşa edildiğini belirten Özgür, 286 bin 929 dekar araziyi sulamaya açarak yılda 582 milyon TL zirai gelir artışı sağlandığını ifade etti. Antalya'da Göl Su projeleri ile zirai üretimi artırarak çiftçimize büyük kazanç sağlamayı, Antalya'da sulanmadık toprak bırakmayarak toprakları daha verimli hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Dereleri ıslah edip suların önüne yapılan yapılarla suya altın kelepçe vurduklarını belirten Özgür, taşkınla mücadele ederek insanlar can ve mal kaybının önüne geçmeyi hedeflediklerini kaydetti.

        "ÇALIŞANLARIN EĞİTİMİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ"

        DSİ Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltı Suları Dairesi Başkanı Kemal Karakuş da yaptığı konuşmada çalışanlara verilen eğitimlerden söz etti. Eğitimlere önem verdiklerini belirten Karakuş, "Nisan 2015 de düzenlendiğimiz eğitime yaklaşık 500 sondaj personelimiz katıldı. Bugün başlayan eğitimimize de bir o kadar çalışanımız katılıyor. Bu eğitim çalışanlarımız açısından çok büyük önem arz etmektedir. Bundan dolayı arkadaşlarımızdan yoğun bir katılım göstermelerini arzu ediyoruz. Çünkü burada alacağınız eğitim uygulama aşamasında sizler için çok büyük bir kazanım sağlayacaktır" dedi.

        DSİ Personel ve Eğitim Dairesi Başkanı Ayhan Demiryürek, bu eğitim çalışmaları kapsamında 2 bin 435 çalışanımızın mevzuat gereği sertifikalandırılması tamamlanmış olacağını söyledi. Bu sayı ile DSİ Genel Müdürlüğü'nün kamu kurumları arasında da bir ilke imza attığından da söz eden Demiryürek, "Bu doğrultuda başta temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri ve mesleki eğitimler olmak üzere çalışanların periyodik muayeneleri, koruyucu donanımlar, iş makinalarının kontrolleri ve iş yeri düzenleri konularında kurumca sürekli bir iyileştirme sürecindeyiz. Hizmet alımı yoluyla çalıştırdığımız personelde dâhil olmak üzere yaklaşık 25 bin çalışanı ile biz büyük bir aileyiz" dedi.

        (AÇ)

        01.12.2015 09:37:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler