Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EN ÇOK KARNABAHAR, MANTAR VE BROKOLİ TERCİH EDİLİYOR

        CEM KAAN TOKA

        BİLECİK (İHA) - Kış aylarının yavaş yavaş etkisini göstermesiyle birlikte vatandaşlar pazarda en çok karnabahar, mantar ve brokoliyi tercih ediyor.

        Bilecik'te Hürriyet Mahallesi'nde her pazartesi günü kurulan pazartesi pazarında tezgahlarda yer alan sebzelerden karnabahar, mantar ve brokoli müşterilerden oldukça talep görüyor. Pazartesi pazarında sebze satıcısı olan Hasan Yıldız, müşterilerinin kış aylarının vazgeçilmez sebzeleri olan karnabahar, mantar ve brokoliyi tercih ettiğini belirterek, "Karnabahar ve brokoli Antalya, mantar ise bizim bölgede yetişiyor. Karnabaharın kilosu 3 lira, tanesi 5 lira olmakla birlikte havaların dengesiz olmasından dolayı karnabahar ve brokoli fazla yetişmedi tam olarak. Yetişmediğinden dolayı fiyatları pahalı. Brokolinin kilosunu da 4 liraya satıyoruz ama talepler güzel. Bu dönemde vatandaşın yiyeceği yiyecekler bunlar olduğu için istiyorlar. Bu mevsimde diğer sebzelere göre bunları yemek daha sağlıklı ve uygun. Halkımız da televizyon ve gazetelerde ne görürse bir an önce ondan alayım diyor. Biri çıkıyor diyor ki brokoli çorbası her derde deva o hafta brokoli satışları tavan yapıyor. Bizim işlerimiz televizyon kanallarına bağlı oldu artık" dedi.

        (CKT-KÇ)

        02.12.2015 11:54:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler