Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCASİNAN'DAN ENGELLİLERE YÜRÜYEN ASANSÖR

        KAYSERİ (İHA) - Her gün farklı çalışmalarla ve yeniliklerle gündeme gelen Kocasinan Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Engelliler için Yürüyen Asansör yaptı.

        Belediye hizmet binasına gelen vatandaşlar Yürüyen Asansör'ü çok beğendi. Yürüyen Asansör'ü kullananlardan biri de Kadircan Gökalp oldu. Yürüyen Asansör'ü çok beğenen Gökalp Başkan Ahmet Çolakbayrakdar'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

        Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, hayatı kolaylaştırma amaçlarının kapsamında engelsiz bir dünya oluşturmak için büyük gayret gösterdiklerini söyledi.

        Kocasinan Belediyesi hizmet binasına gelen engellilere ulaşım kolaylığı sağlamak için Yürüyen Asansör yaptıklarını belirten Başkan Ahmet Çolakbayrakdar," Allah korusun ama herkes bir gün engelli olabilir. Biz engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için yoğun gayret ve titizlik gösteriyoruz. Yaptığımız kaldırımlarda, otoparklarda, rampalarda engelli vatandaşlarımızı düşünerek hareket ediyoruz. Belediye hizmet binamıza da engelli vatandaşlarımız için Yürüyen Asansör yaptık. Biz engelsiz bir dünya istiyoruz, engelsiz bir dünyanın olması için gayret ediyoruz. Belediye binamıza insanlar rahat ve engelsiz bir şekilde ulaşabilmeli. Teknolojik bir imkanı hayata geçirdik. Nikah Salonu'muzun önünde de yine aynı teknolojik taşıma asansörü var. Bu insana verdiğimiz değerin, insana duyduğumuz saygının sonucudur. Bizim için her insan, her canlı değerlidir, saygıya layıktır. Bu saygıyı, değeri göstermek adına bu hizmeti hayata geçirdik" dedi.

        Konuyla ilgili olarak uzun süre çalıştıklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, "Bu sadece tekerlekli vatandaşlarımız için değil, yaşlılarımız, çocuk arabasıyla birlikte gelen annelerimiz neticede hepsinin ihtiyacına cevap verecek şekilde yürüyen asansör hayata geçti. Biz vatandaşımıza hizmet etme noktasında elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu sadece kendi hizmet binamızla kalmayacak, yeni yapmış olduğumuz kaldırımlarda da buna benzer uygulamaları hayata geçiriyoruz. Daha kısa mesafelerde insanların önünde engel teşkil etmeden rahatlıkla gündelik yaşantısına devam ettirecek, hayatını devam ettirecek kaldırımlar dizayn ediyoruz. Şehrin tasarımıyla, parklardaki yaşamla ilgili böyle kaygılarımız var. Gül Park'a engellilerimiz için spor aletleri yerleştirdik, bunu şehrin diğer parklarına da yayıyoruz. Bütün insanlarımız bizim için değerli ve önemli. Onların ihtiyaçlarını karşılamak bizim görevimiz. Bu görevi yerine getirebilmek adına çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Ne mutlu sizleri memnun edebildiysek, ne mutlu ki bu hizmet karşılığını bulmuş. 3 Aralık Engelliler Günü'nü kutluyor, bu vesileyle bir müjdeyi de paylaşayım: Yamula Barajı'nda engelliler için 2016 Haziran veya Temmuz ayında su sporları organizasyonu yapacağız" şeklinde sözlerini tamamladı.

        Engelliler için en önemli durumun ulaşılabilirlik olduğunu vurgulayan Kadircan Gökalp,"Ulaşılabilirlik olmadıktan sonra hiçbir şey olmuyor. İstediğiniz kadar işiniz, okulunuz, alışverişiniz olsun; ulaşamıyorsanız ortada kalırsınız. Yarın 3 Aralık 2015 Dünya Engelliler Günü. Engelliler Günü dolayısıyla bu asansörü uygulamış olmanız biz engellilere verilmiş büyük bir hediye oldu. Sizi daima takip ediyoruz. Belediyeler, camiler, okullar ve diğer resmi devlet dairelerinde bu tip uygulamaların gerekli olduğunu düşünüyorum. Çünkü camiye gitmek istesek kapılar yukarda ve merdivenlerden dolayı çıkamıyoruz. Yürüyen Asansör olmasa şu anda yanınıza çıkamaz, vergimi de ödeyemezdim. Vergimi ödedim çok rahat bir şekilde, size çok çok teşekkür ediyoruz. Siz her zaman engellilerin yanında oldunuz. Bu konuda da belediyeler olarak yapmış olduğunuz öncülük ve iyilikleri her zaman biliyor ve takdir ediyoruz. Sizlere çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

        Başkan Çolakbayrakdar Kadircan Gökalp'e refakat ederek yürüyen asansörden indirip belediyeden uğurladı.

        (AÖ-Y)

        02.12.2015 15:38:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler