Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ ANADOLU SAKATLAR DERNEĞİ BAŞKANI OSMAN KILIÇ:

        -"ENGELLİLİK TÜM İNSANLIĞIN ORTAK SORUNUDUR"

        (FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)

        KAYSERİ (İHA) - Kayseri'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Anadolu Sakatlar Derneği Kayseri Şubesi Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

        Çelenk bıraktıktan sonra basın açıklaması yapan Kayseri Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç, "Biz hiçbir engelliyi mağdur bırakmayacağız. Unutulmamalıdır ki engellilik tüm insanlığın ortak sorunudur" dedi.

        Dernek Başkanı Osman Kılıç, " Engelliler Haftası sadece ülkemizde değil Birleşmiş Milletlere üye 156 ülke tarafından değerlendirilmektedir. Haftayla alakalı etkinlikler gerçekleştirilmekte, kitle iletişim araçlarında haftayla alakalı programlar yapılmaktadır ve ne yazık ki birkaç gün sonra unutulup gitmektedir" diye konuştu.

        "Engelliler bir haftalık acıyan gözlere ve yardıma değil, onlara sürekli hissettirilecek saygı, sevgiyle toplum içerisine kabul görmeye muhtaçtır" diyen Osman Kılıç, "Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından engellileri toplumda sosyalleştirmek adına düzenlenen 07.07.2005 ve 07.07.2015 tarihinde son bulacak olan yasa tasarısında yaşamın her alanında yapılacak olan düzenlemelerde bizlerinde o toplumda yaşayan birer fert olduğunun farkında olunarak düzenlemelerin yapılması öngörülmüştür. Aksi taktirde bizlerin yasal haklarımıza başvurmamız mümkün kılınmıştır. Umarım bu aşamaya gelmeden tüm kamu kurum ve kuruluşlar ve diğer yetkili merciiler üstlerine düşen sorumlulukları yerine getiriler" şeklinde konuştu.

        Engeli olan kişilerin engellerini bir kusur olarak görmemeleri gerektiğini vurgulayan Kılıç:" Engelli arkadaşlarımıza ise engellerini bir kusur olarak görmektense kendileriyle barışık olup yaşama sıkıca bağlı birer kişi olarak küçük şeylerden dahi mutlu olmayı bilmeleri gerektiğini sizler aracılığıyla da vurgulamak istiyorum. Şuanda bizler için gündemdeki güncel sorun Türkiye'de ilk kez uygulanan ÖMSS'dir. Yetkili merciler ilk safhada 20 bin kontenjan açıklamasıyla engellilere büyük bir umut aşılayıp daha sonra bunu 3 bin 500 ile 7 bin arası rakamlara indirgeyerek bizleri büyük bir umutsuzluk ve hayal kırıklığının içerisine sürüklemeleri nedenli doğru bir harekettir ama bizler yinede umudumuzu koruyor devletimizin bizlere sahip çıkarak iki yıl içerisinde 20 bin kontenjan sözünü tutacağını ve yerine getireceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

        (AÖ-Y)

        03.12.2015 13:46:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler