Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ENGELLİLERDEN 'SAĞDUYU' ÇAĞRISI

        YILMAZ ATAR

        BİNGÖL (İHA) - Bingöl'de engelli odaklı faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları, tüm vatandaşlara ve yetkililere 'sağduyu' çağrısı yaptı.

        Bingöl'de engelli odaklı faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları tarafından yürüyüş düzenlendi. İnönü Caddesi üzerinde bir araya gelen engelli vatandaşlar, "Engelli olmak suç değildir" ve "Engelli olmak üretime engel değildir" dövizleri açarak, Genç Caddesi Saat Kulesi önüne kadar yürüdü. Burada sivil toplum kuruluşları tarafından hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Mücahit Korkutata, "Yapılan istatistik çalışmalara göre Bingöl'de 6 bin engelli arkadaşımız var. Engelli vatandaşların önündeki engellerin kaldırılması noktasında herkesin duyarlı olması gerekiyor. Unutulmamalıdır ki her sağlam birey bir engelli adayıdır. Sağlam bir şekilde hayatını sürdüren siz vatandaşlar, engelli olmayacağız diye bir düşünceye kapılmayın, her birey bir engelli adayıdır, kaderde tecelli eder engelli de olabilirsiniz" dedi.

        Sadece 3 Aralık'ta hatırlanmayı istemediklerini vurgulayan Korkutata, "Bizim için devletin, hükümetlerin, ulusal devletlerin özel gün olarak ilan ettiği bu günlerde, sadece bu günlerde hatırlanmak istemiyoruz. Biz toplumun aynasıyız. Engelli sahabeleri unutmayalım, engelli kardeşlerimizi unutmayalım. Biz İslam coğrafyasının duyarlı insanları olmak zorundayız. Dolayısıyla, kentsel olarak yaşamış olduğumuz fiziki şartlardan tutun bizim engeller noktasında kanuni ve hukuki haklarımızın gasp edilişine kadar birçok noktada engel yaşıyoruz" diye konuştu.

        Vatandaş ve esnafların kendilerine çok fazla engel teşkil ettiğini anlatan Korkutata, şunları söyledi:

        "Bu engellere neden olan fiziki şartların oluşmasında bize en fazla engel olan vatandaşlar ve esnaf arkadaşlarımızdır. Esnaf arkadaşlarımız işyerlerinin önüne koyduğu malzemelerle bizim engelimize bir set eklemektedir. Biz buradan tüm esnaf arkadaşlarımıza ve tüm ilgili kurumlara bu konunun çözülmesi noktasında istirhamda bulunuyoruz. Bu noktada halkın duyarlı olması lazım sadece belediye ve valilikle bu engeller aşılmaz ancak toplumsal birleşmeyle bu sorunlar çözülebilir."

        (YA-MP-Y)

        03.12.2015 13:55:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler