Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DOĞU TÜRKİSTANLILARDAN DEVELİ BELEDİYE BAŞKANINA ZİYARET

        KAYSERİ (İHA) - Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar'ı makamında ziyaret etti

        Doğu Türkistan'da yaşanan son durum ve dernek çalışmaları hakkında Develi Belediye Başkanı Cabbar'a bilgiler veren Uygurtürk, " Çin hükümeti insanlık dışı baskı ve zulümlerine aralıksız devam ediyor. Kendi ülkelerinde tutsak bir hayat süren 40 milyona yakın Müslüman Türk olan Doğu Türkistanlıların tek istekleri bağımsızca bir yaşamdır" dedi.

        Kayseri'ye Çin zulmünden kaçarak gelen son Uygur Türklerine Türkiye'nin bir çok noktasından destek geldiğini ifade eden Erkinbeğ Uygurtürk, " Bu kardeşlerimize Türkiye Türkçesi eğitimi verilmiş olup ayrıca şehre adaptasyon için çeşitli sosyal faaliyetler de düzenleniyor. Başta devletimize, milletimize ve özelde Kayserili kardeşlerimize göstermiş oldukları yakınlıktan ve misafirperverlikten ötürü teşekkür ederim" dedi.

        Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar'da Doğu Türkistan'daki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek "Doğu Türkistan'daki vahşet ve soykırım bizleri derinden yaralamaktadır. Orada yaşanan zulüm maalesef ki Suriye'den yahut Gazze'de yaşanan vahşetten farksızdır. Bu hususta üzerimize düşen ne varsa her daim yanınızda olacağız" diyerek desteklerini dile getirdi.

        (AÖ-Y)

        03.12.2015 14:24:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler