Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BARO BAŞKANI HAN'IN, ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

        MALATYA (İHA) - Malatya Baro Başkanı Av. Enver Han, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

        Malatya Baro Başkanı Av. Enver Han yayımladığı mesajında, 3 Aralık tarihinin engelli insanları anlayabilmek ve sorunlarına dikkat çekebilmek açısından önemli bir gün olduğunu belirtti. Han, "Engellilik doğuştan veya sonradan herhangi bir hastalık veya kaza sonucu bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yetilerini çeşitli derecelerde kaybetmiş, normal yaşamın gereklerine uyamama durumudur. Engellilik sadece bu sorunu yaşayan kişiyi değil, ailesini ve yakın çevresini de ekonomik, sosyal ve psikolojik olarak etkileyen önemli bir sorundur. Engelliler özellikle toplumun kendisine yönelik olumsuz tutumlarından dolayı kendini içe kapatma, işe yaramama, yetersizlik duygusu, güvensizlik, endişe, korku, ümitsizlik gibi duygular yaşayabilirler" ifadelerine yer verdi.

        Gerek sosyal gerekse iş yaşamında engellilerin kendilerine çok zor yer bulduğunu ve yaşamın birçok alanında çeşitli engellerle karşılaştıklarını kaydeden Başkan Han mesajının devamında "Engelli vatandaşlarımızla birlikte yaşadığımızı unutmamamız gerekiyor. Çünkü gündelik hayatta karşılaştıkları sorunlar sadece engellilerin değil, hepimizin sorunudur. Bu nedenle engellilerin insani koşullarda ve ayrımcılığa maruz kalmadıkları bir yaşama ulaşmalarını sağlamak için geliştirilmiş yasal düzenlemelerin ve yasal düzenlemelere uygun kurumsal yapıların en kısa zamanda oluşturulmasını, kamusal bir hizmet olarak yaşama geçirilmesi için bütün insanlarımızın birlikte mücadele etmesi gerekmektedir. Bizlere onurlu yaşam mücadelesiyle örnek olan tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor ve hep birlikte mutlulukla ve sağlıkla yaşamayı diliyorum" ifadelerini kullandı.

        (ZIG-SD-Y)

        03.12.2015 14:36:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler