Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT'TE ÇAY ZAMLANDI SOHBETİN TADI KAÇTI

        MEHMET NİYAZİ DENİZ

        SİİRT (İHA) - Siirt'te koyu sohbetlerin mekanı olan çayhanelerde çaya yapılan yüzde 60 zam vatandaşların tepkisine neden oldu.

        Siirt'te çayhanelerde 45 kuruştan 75 kuruşa çıkan bir bardak çayın yeni fiyatı vatandaşların tepkilerine neden oldu. Vatandaşlar, zamla ilgili BİMER'i şikayet yağmuruna tuttu. Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rıfat Ayyıldız, çay zammının, çevre illerindeki fiyatların göz önünde bulundurarak yapıldığını aktardı. Ayyıldız, "Çayhane, çay ocakları ve kahvehane esnafının Temmuz 2015 ayında birlik başkanlığımıza başvuruda bulunarak, zam talebinde bulunmuşlardır. Yapılan uzun görüşmeler neticesinde birlik başkanlığımızın 06 Ekim 2015 tarih ve 2015/19 sayılı kararı ile bir bardak çayın 0,65 TL'den satılmasını onaylamış ve bu durum ilgi birimlere bildirilmiştir. Ancak, çayhane, çay ocakları ve kahvehane esnafının dört yıldan beri rayiç almadıklarını, dört yıl önceki çay, şeker, kira, işçilik, vergi gibi zorunlu giderlerin bu günkü maliyetleriyle onaylanan çay bedeli ile kendilerini kurtarmadığı gerekçesiyle onaylanan çay rayicini uygulamamış çay rayiçlerinin tekrar belirlenmesi istenmiştir. Konuyu görüşmek üzere toplanan yönetim kurulumuz ilgili esnafımız ve esnaf temsilcileriyle ile uzun süren görüşmeler neticesinde talepleri ve çevre illeri de göz önünde bulundurarak bir bardak çayın 0,75 TL'den satılması yönünde oy birliği ile karar vererek rayiç talebini 09 Ekim 2015 tarih ile onaylamıştır" dedi.

        (MND-MP-Y)

        03.12.2015 15:01:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler