Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÜRETİCİLERE, ORGANİK HAYVANCILIK ANLATILDI

        MALATYA (İHA) - Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Doğal ve Organik Hayvancılık Projesi kapsamında bilgilendirme çalışmasının ilkini Arguvan ilçesinin Bozburun Mahallesi'nde yaptı.

        Doğal ve Organik Hayvancılık Projesi hakkında bilgi veren Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, amaçlarının organik hayvancılığının desteklenmesi olduğunu söyledi. İlk toplantıyı Arguvan ilçesinde yapma nedenini de anlatan Akın, Arguvan ilçesinde 10 bine yakın küçükbaş hayvanın bulunduğu ve ilçenin hayvancılık noktasında önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Birlik Başkanı Akın, "Devletimiz ve bakanlığımız üreticilere önemli destekler veriyor. Bu desteklerden faydalanmak için mutlaka belgelerinizin tam olması gerekiyor. Ayrıca organik et ve süt üretimi de çok önemli. Sizler ürünlerinizi iyi bir şekilde üretirseniz, pazarlanması da kolay olur ve size getirisi de çok olur. Bunun için de projeler geliştiriliyor. Alt yapısını hazırladıktan sonra inşallah önümüzdeki yıl veya ondan sonraki yıl bu projeleri de hayata geçireceğiz. Bu projeleri hayata geçirirsek hem küçükbaş hayvan yetiştiricileri bu durumdan faydalanacak hem de tüketiciler organik et ve süt ürünü tüketecekler" şeklinde konuştu.

        Organik hayvancılık et üretimi noktasında devletin önemli desteklerinin olduğunu belirten Proje Sertifikasyon Firması Yetkilisi Murat Kılıç, organik et üretimi için ilk olarak otlakların organik olması gerektiğini ifade etti. Kılıç, "Zaten şu an buradaki üreticilerimizin hepsi organik hayvancılık yapıyor, hayvanlarını yaylada yayıyorlar ve bunu biran önce belgelemeniz gerekiyor. Şimdi siz bu hayvanları İstanbul'a yolladığınızda bu hayvanların organik olup olmadığı bilenemeyecek. Bu noktada sertifika devreye giriyor. Sertifikasyon firmaları bunu araştırır ve size bir belge verir. Bu belgeye sahip olan hayvanlar organik kabul edilir ve eti de ona göre değerlendirilir" diye konuştu.

        Konuşmalardan sonra soru cevap kısmına geçildi. Üreticiler merak ettiklerini soruları Birlik Başkanı İhsan Akın'a ve Proje Sertifikasyon Firması Yetkilisi Murat Kılıç'a sordu. Bozburun Mahalle Muhtarı İsmet Karabulut ise özellikle sulama ve içme suyu noktasında sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.

        (ZIG-SD-Y)

        03.12.2015 15:03:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler