Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK PARTİLİ SERDAR'DAN 'ANAYASA' DEĞERLENDİRMESİ

        - AK PARTİ ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ ÖMER SERDAR:

        -"TÜRKİYE'NİN YENİ BİR ANAYASAYA İHTİYACI VARDIR"

        ELAZIĞ (İHA) - AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, Türkiye artık sivil, katılımcı ve özgürlük alanlarını takip eden, genişleten yeni ve özgün bir anayasaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

        AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve parti üyeleriyle beraber Elazığ Valiliğini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Serdar, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Terörle mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini vurgulayan Serdar, "Bu şehitlerimiz bizim şehitlerimiz ve bizim acılarımızdır. Ancak bölgede kamu otoritesi ve güvenliği yerleşinceye kadar bu mücadele devam edecektir. Terör örgütü silahlarını gömünceye kadar ve bu bölgeye huzur tesis edilene kadar bu mücadele devam edecektir. Halımızın bu konuda müşterek olması gerekiyor" dedi.

        Geçtiğimiz hafta içerinde 64. hükumetin programının TBMM'de okunduğunu ifade eden Serdar, "Pazartesi günü 64. hükümeti meclisten güvem oyu alarak görevine başladı. Bu çerçevede bizim hükumet programına baktığımızda özellikle 2. atılım dönemi ve Türkiye'yi orta gelir seviyesinden alıp, üst gelir seviyesine taşımak programın içerisinde görürsünüz. Bu programın temel hedefinde Türkiye'nin yıllardır sorunu olan ve ne kadar yasalarda reformlar yaptıysak da çatı yasa olan anayasayı temel program olarak hükumet programında görebilirsiniz. Türkiye artık sivil, katılımcı ve özgürlük alanlarını takip eden genişleten yeni ve özgün bir anayasaya ihtiyacı vardır. Toplumun bütün kesimlerinde böyle seslendirildiği gibi artık ihtiyaç olan, darbe kalıntıları olan ve zaman zaman reforme edilmiş bu anayasanın artık baştan sona tanzim edilerek yeniden düzenlenmesi temel programımız arasındadır. Tabi bunu bir uzlaşmayla yapacağız. Başbakanımız hükumet programında da söylediği gibi ve beyanlarında da ortaya koyduğu gibi bu anayasayı meclisteki mutabakatla, sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla ve tüm sosyal taraftarın mutabakatıyla bir anayasa oluşturmak istiyoruz. Türkiye'yi böyle bir anayasayla tanıştırmak istiyoruz" diye konuştu.

        (CK-MP-Y)

        03.12.2015 15:04:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler