Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BEÜ'DE "ENGELLİLERİN SORUNLARI TOPLUMSAL ÖN YARGI VE AYRIMCILIK" KONFERANSI

        SERTAÇ ÖZDEMİR

        ZONGULDAK (İHA) - BEÜ tarafından 3 Aralık Dünya Engeller günü nedeniyle etkinlik konferans düzenlendi.

        BEÜ tarafından 3 Aralık Dünya Engeller günü nedeniyle Prof. Dr. Arif Amirov konferans salonunda etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Altın, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

        Konferansa konuşmacı olarak katılan Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İslam Musayev, "Engellilerin Sorunları Toplumsal Ön yargı ve Ayrımcılık" hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Musayev, Engellerin sorunları dediğiniz zaman sadece toplumsal ön yargı ve ayrımcılık değil, engellerin eğitim sorunu ekonomik sorunu, istihdam sorunu gibi sorunlardan bahsedebiliriz. Bütün bu sorunların temelinde sadece toplumsal ön yargı ve ayrımcılık konusu yatmaktadır. Günümüzde engelliler Türkiye'de ve Dünya'da azımsanmayacak bir nüfusu oluşturmaktadır. Türkiye genelinde Türkiye nüfusuna oranla 8 buçuk milyon yani yüzde 12 bir oranla oluşturmaktadır. 2010 yılı dünya tahminlerine göre 1 Milyardan fazla insanın çeşitli engelle karşılaştığını söyleyebilirim. Bu da dünya nüfusunda yüzde 15'lik bölümü oluşturmaktadır" dedi.

        (SÖ-OA-Y)

        03.12.2015 15:38:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler