Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU'DA BALIK TEZGAHLARI BOŞ KALDI

        - ORDU'DA ETKİLİ OLAN YAĞMUR VE RÜZGAR BALIKÇILARI OLUMSUZ ETKİLEDİ

        DOĞAN ARZIK

        ORDU (İHA) - Ordu'da etkili olan yağışlı ve rüzgarlı hava sonucu balıkçıların denize açılamaması, balık tezgahlarının boş kalmasına sebep oldu.

        Ordu'da iki gündür etkili olan yağışlı hava hayatı olumsuz etkiledi. Ordu'nun yüksek kesimlerinde kar, kıyı kesiminde ise yağmur şeklinde oluşan yağışlardan en çok balıkçılar etkilendi. Yağışlı ve rüzgarlı hava sebebi ile denize açılamayan balıkçılar, balık tezgahlarının boş kalmasına yol açtı. Altınordu ilçesi Düz Mahalle'de balıkçılık yapan Nihat Aydemir, havanın yağışlı olması sebebi ile balıkçıların denize açılamadığını söyledi. Tezgahların boş kaldığını ifade eden Aydemir, "Havalar yağışlı ve rüzgarlı, birçok balıkçı dün ve bugün denize açılamadı. Bundan dolayı tezgahlarımız boş kaldı" dedi.

        "HAMSİ 3.5 TL'DEN, 10 TL'YE ÇIKTI"

        Altınordu ilçesi Kapalı Çarşı'da balıkçılık yapan Aydın Eyrek ise balık avlanmadığı için fiyatlarında da gözle görülür bir artışın yaşandığını ifade etti. Fiyat artışında en önemli faktörün hava durumu olduğunu belirten Eyrek, "Ordu'da birkaç gündür hava şartları balıkçıları oldukça zorluyor. Geçtiğimiz hafta gelen balığın bugünler de yarısı ancak geliyor. Bu durum en çok balık fiyatlarını olumsuz etkiliyor. 1 hafta önce 3.5 TL'ye düşen hamsinin fiyatı bugün 10 TL'ye çıktı. Yalnızca hamside değil diğer balıkların fiyatlarında da geçtiğimiz günlere oranla artış var. Bugünler de, hamsi 10, çinakop 20, istavrit 10, mezgit 15, levrek 23 ve somon 15 TL'den satılıyor" diye konuştu.

        (DGN-SLH-Y)

        03.12.2015 15:41:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler