Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ENGELLİ ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENE HEDİYE VERİLDİ

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesindeki 50'nci Yıl Ortaokulu'nda 3 Aralık Engelliler Günü'nde engelli öğretmen ve öğrenciye hediye verildi.

        50'nci Yıl Ortaokulu'nda engelli öğrenci Arslan Ata Adutalp'e, tuttuğu takımın forması, öğrencinin velisi Uğur Adutalp'e ve okulda Türkçe öğretmeni olarak görev yapan engelli öğretmen Vedat Enni'ye çiçek takdim edildi.

        50'nci Yıl Ortaokulundaki Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan engelli öğrenci Arslan Ata Adutalp, "Engelli olmak bize hiçbir şey kaybettirmiyor. Önemli olan insanlığımızı kaybetmememiz" dedi.

        Engelli Öğretmen Vedat Enni ise, "Bu engelliler günü değil, farkındalık günüdür. Engellilerle birlikte yaşamayı öğreneceğiz. Annelerimiz, engelli çocuklarından utanmasınlar. Bu utanılacak bir durum değil, Allah'ın bizlere verdiği bir lütuftur. Kimileri, bize sağır dedi, kör dedi, sakat dedi. Biz toplumun her yerindeyiz. Biz engelli değil, engellenenleriz. İşte bu durumu, yeni nesil olarak, siz öğrenciler değiştireceksiniz" dedi.

        Konuşmaların ardından engelli öğrenci Arslan Ata Adutalp, tuttuğu takımın formasını sınıf öğretmeninin elinden alırken, engelli öğretmen Vedat Enni, çiçeğini Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral'dan aldı. Engelli Adutalp'in babası Uğur Adutalp'e ise, 50'nci Yıl Okul Müdürü Olan Hulusi Tatar, çiçek armağan etti.

        (UO-MEF-Y)

        03.12.2015 15:42:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler