Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN TOLLU, ENGELLİLERLE BİR ARAYA GELDİ

        MERSİN (İHA) - Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen etkinliklerde, engelli vatandaşlarla bir araya geldi. Tollu, engelli çocuklara da oyuncak armağan etti.

        3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Erdemli'de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu etkinliklere katılarak engelli çocukları ve ailelerini ziyaret eden Başkan Tollu, herkesin birer engelli adayı olduğuna vurgu yaptı. Amaçlarının, bu insanlara toplumun asli unsurları olduğunu hissettirmek olduğunu belirten Tollu, önümüzdeki günlerde engelli vatandaşlara yönelik yeni projeler yaparak hayata geçireceklerini söyledi. Engelli çocuklara oyuncak da armağan eden Tollu, "Onların mutluluğunu görmek her şeye değer" dedi.

        Erdemli Arpaçbahşiş Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde ve Erdemli Özel Yeni Terapi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nce Türbe Caddesi'nde bulunan Erdemli Belediyesi kermes alanında düzenlenen etkinliklerde, engelli öğrenciler sundukları gösterilerle büyük beğeni topladılar. Kermes alanında engelli öğrencilerin yaptığı el iş çalışmalar sergilenirken, Başkan Tollu da engellileri etkinliklerde yalnız bırakmadı.

        Tollu, etkinliklerde yaptığı konuşmada, engelli vatandaşların kendilerini toplumun gerisinde saymamaları için Erdemli Belediyesi olarak bugüne kadar bir takım projeler yaptıklarını anımsattı. Engellilere yönelik açtıkları meslek kurslarını bu çalışmalara örnek olarak gösteren Tollu, engelli vatandaşları belediye servisi ile evlerinden alıp kurs yerine, kurs bitiminde de tekrar evlerine bıraktıklarını kaydetti. Tollu, açtıkları kurslarda engelli vatandaşların meslek sahibi olduklarının ve bu sayede üreterek ülke ekonomisine katkıda bulunduklarının altını çizdi. Aynı zamanda bu insanların kendi kendilerine yeterek geçimlerini idame ettirmeye başladığını belirten Tollu, internet üzerinden ürettiklerini satarak para kazanan engelliler olduğunu dile getirdi. Bugüne kadar ilçede yaşayan ve maddi durumu iyi olmayan engelli vatandaşlara belediye olarak çeşitli engelli araçları dağıttıklarını ifade eden Tollu, "Engelli vatandaşlarımız yaşamlarını bizlere göre daha rahat idame ettiremiyorlar. Bu bir hakikattir. Fakat engellilerimiz toplumun bizler gibi birinci unsurlarıdır. Bize düşen, bunu engelli vatandaşlarımıza hissettirmektir. Belediye olarak bunun çabası içindeyiz" diye konuştu.

        (KYM-Y)

        03.12.2015 15:41:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler