Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİZİM KÖY ENGELLİLERİ AYDA 10 TON'A YAKIN MANTAR ÜRETİYOR

        - KOCAELİ VALİSİ BİZİM KÖY ENGELLİ ÜRETİM MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

        KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile Bizim Köy Üretim merkezini ziyaret etti.

        3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla Kocaeli'nin bir çok yerinde programlar düzenlendi, onlardan biriside Akmeşe'deki Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi oldu. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun merkezi ziyaret etti. Ziyarete Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve ilgililer katıldı. Programa katılan işitme engelli vatandaşların konuşmaları anlaması için katılımcıların konuşmaları işaret diline çevrildi.

        Programda ilk olarak konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu "Hayat beraber güzel. Allah insanları farklı farklı yaratmış. Yarın ne olacağımızı bilmiyoruz. Hangi tür engel olursa olsun onlar benim kardeşim. Hiçbir tereddütünüz olmasın her şeyimizi sizinle paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

        Daha sonra kürsüye çıkan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzekoğlu "Burada çeşitli kategorilerde engelli görülen ancak üretim sürecinde engelsiz olduğu düşünülen kalitede üretim var. Çalışan sayısı artı, üretim sayısı arttı, Uluslar arası ihracatta büyük başarılar alındı. Biz burada Kocaeli olarak Türkiye açısında örnek bir noktadayız, eksikliklerimiz var. Bu engelleri aşmak için STK'lar odalar, vakıflar sanayi odamız, ve kent konseyimiz çalışıyor. Daha çok çalışacağız. Ta ki tüm engelleri önümüzden kaldırana kadar" şeklinde konuştu.

        Bizim Köy Üretim tesislerinde toplamda 92 kişi istihdam edilirken, bunlardan 79'unu engelli vatandaşlar oluşturuyor. Konfeksiyon ve mantarcılık alanında üretim yapılıyor, konfeksiyon alanında 64 engelli çalışırken, mantar üretiminde 9 engelli iş başı yapıyor. Mantar üretiminde ayda 10 tona yakın mahsul elde ediliyor ve uluslararası piyasaya sürülüyor.

        (AY)

        03.12.2015 15:52:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler