Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ALTINOKTA KÖRLER DERNEĞİ EXPO 2016 ALANI'NI ZİYARET ETTİ

        ANTALYA (İHA) - EXPO 2016 Antalya Ajansı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında görme engellileri ağırladı. Genel Sekreter Haşmet Suiçmez tarafından karşılanan Altınokta Körler Derneği Antalya Şube Başkanı Rahim Esgi ve dernek üyelerine Engelsiz EXPO Projesi tanıtıldı. Sergi alanında engelliler için sesli navigasyon sistemi, yürüyüş yollarında hissedilebilir yüzey, kabartma baskılı tanıtım ve yönlendirme broşürleri olacak ve eğitimli rehberler görev yapacak.

        Türkiye'nin ilk EXPO'suna ev sahipliği yapacak olan EXPO 2016 Antalya, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde görme engellileri misafir etti. Aksu ilçesindeki Sergi Alanı'nda, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez tarafından karşılanan Altınokta Körler Derneği Antalya Şube Başkanı Rahim Esgi ve 23 dernek üyesi, davetten mutlu olduklarını söyledi.

        Toplantı salonuna geçen dernek üyelerine, görme engelliler için hazırlanan betimlenmiş sesli reklam ve tanıtım filmi dinletildi. Dernek üyeleri daha sonra EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı'nı geçti ve kendileri için hazırlanan gülibrişim (albiziajulibrissin) ağacı dikerek künyelerini taktı.

        "ÇOK BÜYÜK KEYİF ALACAĞIZ"

        EXPO 2016 Antalya Ajansı yetkililerine böylesi bir alanı hazırlarken engelli bireyleri de unutmadıkları için teşekkür eden Esgi, "Ben ve arkadaşlarım EXPO gezisinden çok büyük keyif aldık. Özellikle erişimle, erişilebilirlikle alakalı yapılması istenen ve yapılacaklarla alakalı bilgi aldık. Biz, anlatılanların hayata geçirilmesi halinde alana tam not verdik. Söylenenler yapılırsa biz görme engelliler olarak EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı'ndan çok büyük keyif alacağız" dedi.

        Engelsiz EXPO kapsamında EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı'nda sesli navigasyon sistemi, yürüyüş yollarında hissedilebilir yüzey, kabartma baskılı tanıtım ve yönlendirme broşürleri, engelli bireylere alan gezisi sırasında eşlik edecek eğitimli rehberler olacak. Dernek üyeleri ziyaretin sonunda EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı'na 15 dönümlük bir alana yapılacak olan bitki heykellerin demo çalışmalarını da dokunarak inceledi ve bitki gorille hatıra fotoğrafı çektirdi.

        03.12.2015 16:19:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler