Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÖRME ENGELLİ AVUKATIN AZMİ

        - TOKAT'TA 2 YAŞINDA GEÇİRDİĞİ HASTALIK NEDENİYLE GÖRME ENGELLİ OLAN İKİ ÇOCUK BABASI 75 YAŞINDAKİ İBRAHİM GÜNEY YAŞAM MÜCADELESİ İLE ÖRNEK OLUYOR

        NURHAN İÇMEZ

        TOKAT (İHA) - Tokat'ta 2 yaşında geçirdiği hastalık nedeniyle görme engelli olan iki çocuk babası 75 yaşındaki İbrahim Güney yaşam mücadelesi ile örnek oluyor.

        3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile Türkiye Sakatlar Derneği Tokat Şubesi Başkanı Ali Aras, 10 yıl öğretmenlik 14 yılda avukatlık yaptıktan sonra 53 yaşında emekli olan İbrahim Güney'i Yazıcıoğlu Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti. Başkan Aras, görme engelli avukat İbrahim Güney'in örnek bir insan olduğunu ve engellilere yönelik önemli hizmetleri olduğunu kaydetti.

        GÖRME ENGELLİ AVUKATIN AZMİ

        1953 yılında Ankara'da ilköğretim hayatına görme engeliler okulunda başlayan Güney, 1964 yılında liseyi bitirerek hukuk fakültesini kazandı. Hukuk fakültesini bırakarak öğretmenlik yapmaya başlayan Güney, İzmir'de körler okulunu kurdu. Bu süre içerisinde tekrar sınavlara giren Güney, 1978 yılında hukuk fakültesini kazandı. Albay Muzaffer Çay'ın yardımı ile görevlendirilen 4 askerin kendisine hukuk fakültesi kitaplarını okuması suretiyle sınavlara girerek yüksek öğrenimini bitiren Güney, 1982 yılında da Tokat'ta körler okulunu kurulmasında öncü oldu. 14 yıl SGK avukatlığı yapan Güney, 1996 yılında emekliye ayrıldı. Yaklaşık 19 yıldır eşinin yardımı ile hayat mücadelesi veren Güney, gözlerinin görmemesinin okumasına engel olmadığını ifade ederek, "4 asker bana sürekli hukuk kitaplarını okudu öyle sınava girerek kazandım. Bizim görmeyenlerimizin bazı şeyleri değerlendirmesi lazım. Bu konuyu istismar edenler de var. Çünkü dilenmeyi daha kolay zannederler" diye konuştu.

        Başkan Aras, emekli Avukat Güney'i ziyaretinin ardından eşi ve kendisi de bedensel engelli olan İbrahim Altıok'u ziyaret etti. Dernek olarak evlerinde çıkmakta güçlük çeken engelli ailelerini evlerinde ziyaret ettiklerini belirterek, "Bu ziyaretlerimizde engellilerimizin sorunlarını dinleyerek ilgili makamlara iletiyoruz. Bizler üzerimize düşen görev varsa yapmaya çalışıyoruz" dedi. Altıok, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Biz sadece bir gün değil her zaman hatırlanmak istiyoruz. Birçok sorunlarımız var. Çocuklarımızı okutuyoruz bu anlamda da yaşadığımız sıkıntılar var. Sevgiye ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

        Ayrıca engeliler günü dolayısı ile TOÇ BİRSEN (Tarım Orman ve Çevre Çalışanları Birliği Sendikası) Şube Başkanı Mustafa Pelit ve yönetim kurulu Engelsiz Yaşam Parkı'nda Başkan Aras'ı ziyaret etti.

        (Nİ-SLH-Y)

        03.12.2015 16:21:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler