Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NESİBOVA'DA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE ZİYARET

        MANİSA (İHA) - Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Necibe Nesibova'yı makamında ağırladı.

        Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Necibe Nesibova, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş'i makamında ziyaret etti. Manisa'da eğitim gören öğrencilerin sorunlarının tespiti ve bu sorunların çözümünde Büyükşehir Belediyesi'nin yardımlarını talep ettiklerini dile getiren Nesibova, "Şehre gelme amacım, ilinizde eğitim gören öğrencilerle görüşmek, onların sorunlarını dinlemek ve sorunları varsa bu sorunların çözümünde sizlerin de yardımınızı alabilmek amacıyla bir ziyaret gerçekleştirdim. Manisa'da okuyan çocuklar sizin ve bizim ortak evlatlarımızdır. Onları sizlere emanet ediyoruz" dedi.

        MANİSA, ÜNİVERSİTE KENTİ OLUYOR

        Genel Sekreter Halil Memiş ziyaretleri dolayısıyla Nesibova'ya teşekkür etti ve Azerbaycan'ı tek millet iki devlet olarak gördüklerini söyledi. Memiş, kendimizden ayrı tutmadığımız Azerbaycan'dan bir yetkilinin bizleri ziyaret etmesi bizim için farklı bir anlam ifade ediyor. Ayrıca Azerbaycan'dan üniversite okumak için Manisa'yı tercih eden öğrencilerin olması, onların ailelerinin çocuklarını farklı bir ülkeye gönderiyor duygusuna kapılmaması bizler için ayrı bir mutluluk, ayrı da bir sorumluluk. Bizler o öğrencilere kendi evlatlarımız gibi davranmak durumundayız. Son yıllarda Manisa'mızın teknoloji ve sanayi anlamında gelişmesi ile yabancı öğrenciler tarafından daha fazla tercih edilmeye başladı" diye konuştu.

        "SOSYAL ALANLAR YARATIYORUZ"

        Kentlerde üniversitelerin olduğunu fakat sosyal imkanlar açısından her kentin gelişim sağlayamadığını ifade eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, "Üniversiteli bir kentte sosyal imkanlar ve barınma imkanları çok önemli. Öğrencilerin, zamanlarını geçirebilecekleri çağdaş ve teknolojik imkanların olması gerekiyor. Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün göreve geldiği günden beri öğrencilerin Manisa'da faaliyetler gerçekleştirebilmesi ve sosyal açıdan gelişmesi için çalışmalar yapılıyor" dedi.

        "ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZDÜK"

        Manisa'da öğrenciler için ulaşım ve barınma sorunu yaşandığını aktaran Memiş, "Manisa'da kampüs şehrin dışında kaldığı için ulaşım sorunu yaşanıyordu. Oraya yeni araçlar görevlendirerek bu sorunu çözdük. Barınma konusunda da çalışmalarımız var. Azerbaycan'lı öğrencilerimizin bizim çözebileceğimiz sorunları varsa, biz o sorunların çözümünden mutluluk duyarız" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Necibe Nesibova, Memiş'e Azerbaycan Saat Kulesi resmi bulunan tabak hediye ederken, Memiş de konuğuna fincan takımı hediye etti. Ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

        (AY-Y)

        03.12.2015 16:25:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler