Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÖNÜLLÜLERDEN EMPATİ ETKİNLİĞİ

        TAMER YAVUZ

        EDİRNE (İHA) - Toplum Gönüllüleri (TOG) üyeleri, Edirne'de 3 Aralık Engelliler Günü kapsamında empati etkinliği gerçekleştirdi.

        Saraçlar Caddesi'nde açılan empati standını ziyaret eden vatandaşlar, gözlerini kapatarak engelleri aşmaya çalıştı. Tekerlekli sandalye ile engellilerin yaşadıkları zorlukları birebir yaşayanlar, yol almakta zorlandı.

        Empati etkinliği hakkında Toplum Gönüllüleri adına konuşan Melike Kayacık, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engellileri ötekileştirmemeleri kapsamında empati standı kurduklarını söyledi. Gözlerini kapatarak halkı bazı engellerden geçirerek yürüttüklerini belirten Kayacık, "Engellileri halktan ötekileştirmemek adına insanların bunu deneyimlemelerini istiyoruz. Bunu tekerlekli sandalye ile kulaklıkla ve gözlerini kapayarak gerçekleştiriyoruz. Ne yazık ki halkımız bu konuda çok duyarsız, bunu bir şekilde düzeltmemiz lazım. Bu yüzden buradayız. Etkinliği her yıl yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Empati standını empati kurabilmemiz için kurduk. Buradan geçenler etkinliğimize ilgi duyuyorlar. Onların katılarak empati yapmaları gerçekten çok sevindirici" dedi.

        Etkinlikte çevrede bulunan vatandaşlar, empati etkinliğine katılarak engelliler ile empati kurdu.

        (TY-MK-Y)

        03.12.2015 16:52:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler