Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHTA ÖZEL EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ'NDE ENGELLİLER EĞLENDİ

        HÜSEYİN TÜRKOĞLU

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile Kahta Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi'nde etkinlik düzenlendi.

        Engellilere yönelik yapılan etkinliğe Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürü Ebubekir Akbaş, öğretmenler ve engelli öğrencilerin aileleri katıldı.

        Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürü Ebubekir Akbaş, "Okulumuz orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli ve bedensel engelli öğrencilerden oluşmaktadır. Okulumuzda birinci kademede 25 öğrenci, ikinci kademe de 16 öğrenci olmak üzere toplamda 41 öğrenci bulunmaktadır. Bütün bu çocuklarımız canımızdır, gözümüzdür. Kendi çocuklarımıza verdiğimiz değer gibi onlara değer veriyoruz. Onları eğitmeye çalışıyoruz. Engelli olma durumu her an karşımıza çıkabilir. Bunu kimse engelleyemez. Okulumuz, buradaki engelli çocuklarımız için yapılmış ve her türlü imkana sahiptir. Devletimiz bu noktada bize her türlü hizmeti gönderiyor" dedi.

        İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen yaptığı konuşmasında engellerin olmadığını aslında engellerin zihinlerde olduğunu söyledi.

        Tünçmen; "Aslında engel yoktur. Zihinlerde engel vardır. Hepimizin yarına yönelik bir garantisi yoktur. Hepimiz bir engelli adayı olabiliriz. Engelleri ortadan kaldırmak, her insana hayata müdahil olma, hayatın içinde var olabilme imkanı sunabilmekle yükümlüyüz. Biz bu sorumluluğumuzu yerine getirirsek inanıyorum ki hiç bir engel kalmayacaktır. Engelsiz bir dünyada hep birlikte huzurlu yaşama imkanı bulabileceğiz" ifadelerini kullandı.

        Engelli öğrenciler, etkinlikler kapsamında 'Dik Dur Kardeşim', 'Ateş Böceği', 'Horozumu Kaçırdılar' ve 'Pazara Gidelim' oyununu oynadılar. Daha sonra kolbastı ve darbuka gösterisi yapıldı.

        Etkinlik, 3 Aralık Dünya Engelliler Günün Kutlu Olsun yazısı ile hazırlanan pastanın kesilmesi ve ikram edilmesiyle son buldu.

        (HT-AHM)

        03.12.2015 16:59:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler