Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI NİHAT ÇİFTÇİ TEKERLEKLİ SANDALYEDE BASKET ATIŞI YAPTI

        - ENGELSİZ YAŞAM İÇİN 55'İ AKÜLÜ 176 TEKERLEKLİ SANDALYE DAĞITILDI

        ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa' da "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" kapsamında düzenlenen programda Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi engelli sporcular ile birlikte tekerlekli sandalyede potaya basket atışı yaptı.

        Etkinlikler kapsamında GAP Arena Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen kokteyl ve tekerlekli sandalye dağıtım törenine katılan Başkan Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi tekerlekli sandalye basketbol takımının empati maçının yapılacağı salona geçti. Maç öncesinde Engelli sporcuların tekerlekli sandalyesine oturan Başkan Nihat Çiftçi, sporcular ve gelen konuklar ile birlikte basket atışı yaptı. Empati müsabakasını izleyen Başkan Nihat Çiftçi' maç sonrasında engelliler günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen tekerlekli sandalye dağıtımı ve kokteyle katıldı. Açılış konuşmasını yapan Başkan Nihat Çiftçi, "Aslında Dünya engelsizler günü olmasını diliyorum herkesin. Engeliler hayatımızın bir parçası her insanın aday olduğu bir durumdur. Bir şehirde yaşam varsa bu konuda engellilerin mutlak suretle dikkatte alınması gerekmekte. Şehrin bu bakış açısıyla inşa edilmesi gerektiğini belirtmek istiyorum. Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak tüm arzumuz budur" şeklinde konuştu. Spor yaşamın bir parça olduğunu belirten Çiftçi, "Büyükşehir Belediyesi Engelli Spor takımlarımız çok başarılı sonuçlara imza atıyorlar bu yüzden Tebrik ediyorum. Yüce Allah bizleri farklı farklı yaratarak imtihanlara tabi kılmıştır. Hiç birimiz yaşamdaki koşulları tek başımıza seçme iradesine ve hakkında sahip değiliz. Samimi bir şekilde bir araya gelerek omuz omuza verip sevgiyi işletirsek ve yaratılanı yaratandan ötürü seversek hepimiz bize düşen görevi yapmış oluruz" dedi. Engelli Koordinasyon Merkezini tekrar açmak için çalışmalara başladıklarını belirten Nihat Çiftçi, "Türkiye'deki ender projelerden birisi, bunu Şanlıurfa'ya yeniden kazandıracağız" ifadelerini kullandı.

        55'İ AKÜLÜ 176 TEKERLEKLİ SANDALYE DAĞITILDI

        Konuşmaların ardından Başkan Nihat Çiftçi ve gelen konuklar Büyükşehir Belediyesi tarafından tedarik edilen 11 tekerlekli sandalyeyi sahiplerine verdi. Programlara Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eşi Sema Çiftçi, Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol katıldı.

        (Şİ-SD-Y)

        03.12.2015 17:16:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler