Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NİĞDE BELEDİYESİ 'ENGELSİZ' BİR YAŞAM İÇİN ÇALIŞIYOR

        MÜCAHİT BİLGİ

        NİĞDE (İHA) - Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, engelli vatandaşların engelsiz bir yaşam sürdürebilmeleri için, belediye olarak yoğun çaba sarfettiklerini söyledi.

        Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle dernek binasında düzenlediği etkinliğe katıldı. Başkan Akdoğan; Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, İl Jandarma Komutanı J. Albay İbrahim Taşkın, Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi Başkanı Songül Çalışkan ve protokol üyelerinin de katıldığı etkinlikte engelli vatandaşlara gül dağıttı.

        Niğde Belediyesi olarak engelli vatandaşların sorunlarının çözümü noktasında çaba gösterdiklerini ifade eden Başkan Akdoğan, "Her gecen gün çözüm noktasında farklı işlemleri hayata geçirerek engelli kardeşlerimizin engelsiz bir yaşam sürdürmesi için gayret içerisinde olduk. Bunla ilgili en büyük çalışmayı da tekerlekli sandalye ve akülü araba dağıtımında yaptık. Elinde belgesi olan tekerlekli sandalye kullanabilir raporu olan herkese tekerlekli akülü araba vereceğimizi geçen yıl söylemiştik. Bugüne kadar bize gelen taleplerin tamamını yerine getirdik. Hatta bir adım daha öteye götürerek Niğde'nin köy ve kasabalarına da talepler doğrultusunda tekerlekli sandalye ve akülü araç vermeyi sağladık. Bundan sonra da Niğde Belediyesi olarak sağlamaya devam edeceğiz. Bununla ilgili şarj sorunlarını da her zaman yapma gayreti içerisinde olduk. Önümüzdeki günlerde de derneğimizin bizlere bildirdiği sorunları çözmenin gayreti içerisinde olacağız" dedi.

        Başkan Akdoğan, hükümetin engellilere yönelik son 10 yıl içinde çok önemli hizmetlerinin olduğunu da belirterek, şunları söyledi:

        "Bugün engelsiz gibi görünse de kişinin beş dakika sonra engeli olamayacağının garantisi yok. Bu bakımından dünyada engelsiz olan herkesin her an engelli olabileceğini düşünüp buna göre hareket etmesi gerekir. Hükümetin engelliler noktasında ciddi çalışması var. Bundan 10 yıl öncesiyle bugün arasında çok fark olduğunu biliyoruz. Bugün çok daha iyi noktadayız. Hükumetimiz bu konuda önemli çalışmalar yapıyor. Milli gelir oranı arttıkça vatandaşımıza verilmiş bu imkanlar daha da artacaktır. .."

        Belediye Başkanı Faruk Akdoğan daha sonra Altınokta Körler Derneğini de ziyaret ederek, burada görme engelli vatandaşların sorunlarını dinledi.

        (MB-YE-AÖ-Y)

        03.12.2015 17:22:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler