Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VARTO'DA 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

        FATİH ÇELİK

        MUŞ (İHA) - Muş'un Varto ilçesindeki Özel Yeni Çağdaş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

        Varto Özel Yeni Çağdaş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu etkinliğe Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü N. Sait Yetkiner, Şube Müdürü Abdulnasır Sever, kurum amirleri, öğretmenler ve engelli öğrenciler katıldı. Engelli öğrenci Beyzanur Demir ile birlikte pasta kesen Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, "Dünyada tahminen bir milyardan fazla, ülkemizde ise yine tahminen 9 milyon dolayında engelli yaşamaktadır. Engelliler sosyal ve siyasi katılımda olduğu kadar ulaşım, istihdam ve eğitim alanlarında da toplumun diğer kesimleriyle eşit koşullara sahip olmalıdırlar. Engelli öğrencilerimizin düzenlemiş oldukları etkinlik bayağı güzel bir etkinlik, kendilerine başarılar dilerim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

        Engelli vatandaşlar için engelsiz bir yaşam biçimi oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Merkez Müdürü Engin Güven ise, "Okul olarak engelli kardeşlerimize, daha kolay yaşam imkânı sunmaya gayret gösteriyoruz. Buradaki hiç kimse yarını bilemez, belki bizlerde yarın engelli kalabiliriz. Etkinliğimize katılan kaymakamımıza ve tüm katılımcılara teşekkür ederim" diye konuştu.

        Özel Yeni Çağdaş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü ve öğrencilerinin yaptıkları el işi sergisinin gezilmesiyle etkinlik sona erdi.

        (MSA-Y)

        03.12.2015 17:22:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler