Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN TÜRK'TEN MECLİS TOPLANTISINDA OPERASYON DEĞERLENDİRMESİ

        - AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANI FAZIL TÜRK:

        - "YAPILANLAR SİYASİ ALGI OPERASYONU"

        MERSİN (İHA) - Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk, kendisi ve eski başkan yardımcılarına yönelik soruşturma ve gözaltıların, siyasi algı operasyonu olduğunu öne sürdü.

        Akdeniz Belediyesi Meclis Toplantısı, Eş Başkanlar Yüksel Mutlu ve Mehmet Fazıl Türk başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Konferans Salonu'nda yapılan toplantı, yoklama ile başladı, meclise sunulan önergelerin okunması ve gündeme alınmasının oylanmasıyla devam etti. Bir önceki birleşim tutanak özetinin okunması ve oylanmasının ardından meclisin 3'üncü gündem maddesi olan Memur İptal-İhdas Cetvelleri ile Sözleşmeli Personel Ücretlerinin tespiti ile ilgili teklifin görüşülmesine geçti. İlgili gündem maddesi, oy birliği ile Plan-Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

        Belediye Meclisinin son gündemi olan 'temenni ve öneriler' bölümünde söz alan bazı meclis üyeleri, Akdeniz Belediyesi'nin 2014-2019 yıllarını kapsayan Stratejik Planı'nda belirtilen taziye ve kültür evlerinin inşasına yönelik harcamaların, planda belirtileni aştığı yönünde eleştirileri dile getirdi. Konu hakkında açıklama yapan Eş Başkan Fazıl Türk, belediyenin tüm hizmet ve projelerinde açıklık, şeffaflık ve katılımdan asla taviz vermediklerinin altını çizdi. Belediye hizmet alanı olduğu için Gündoğdu Mahallesi'nde yapılan taziye ve kültür evininin betonarme yapı ile inşa edildiğini belirten Türk, harcamanın da bu nedenle arttığını, fakat planda yeşil alan olarak işaretlenen yerlerde, yasa gereği sadece prefabrik yapı kurulabildiğini, bunun maliyetinin de betonarme yapıya göre daha düşük olduğunu ifade etti.

        Meclis üyelerinin sorusu üzerine, kendisine ve geçen dönem belediye başkan yardımcılığı yapan meclis üyelerine yönelik gözaltı ve soruşturmayı değerlendiren Türk, "Yapılanlar bir algı operasyonudur. Siyasi bir operasyondur. Bir belediye başkanının evinin basılması doğru değildir. Yerimiz yurdumuz bellidir. Bazıları benim için 'kaçtı' diye haber yaptılar. İstanbul'da bir panele katılacağıma dair resmi görevlendirme yazısı ortadadır. İsteselerdi gelip İstanbul'da da alabilirlerdi beni. Bilinmelidir ki, bu bir algı operasyonudur. Hukukçu arkadaşlarımızın yaptıkları araştırmaya göre, hakkımızda açılan soruşturma 2011-12-13 yıllarını kapsayan, yani cemaatçi oldukları söylenenler tarafından aleyhimize açıldığı bilinen ve rafa kaldırılan bir dosya" dedi.

        Buradaki amacın, kendisinin ve partisinin yıpratılmak istenmesi olduğunu öne süren Türk, şöyle devam etti; "Bana, 'Akdeniz Belediye Meclisi'ni niye yönetiyorsun?, başkan yardımcılarıma,

        'telefonla görüştüğünüz Fazıl Türk kimdir, neden ondan talimat alıyorsunuz?' gibi akıl almaz sorular yöneltildi. Sorarım, Fazıl Türk'ün belediye başkanı olduğunu bilmiyorsanız eğer, bu dosyayı nasıl açarsınız? Belediye ile adliye arası 2 adım. Çağırırsanız gelir, ifademizi veririz. Evlerimizi basmanıza gerek yoktu. Belediye başkanının kaçacak hali yok. Gizli saklı işimiz yoktur, olamaz. Her türlü işlemimiz de denetime açıktır ve denetimden de yeni çıktık" diye konuştu.

        (HSK-Y)

        03.12.2015 17:34:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler