Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ENGELLİ ÇOCUKLAR PROTOKOL ÜYELERİNİ MEST ETTİ

        CEM KAAN TOKA

        BİLECİK (İHA) - Bilecik'te, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" münasebetiyle etkinlik düzenlendi.

        Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü, Bilecik Belediye Başkanlığı ve Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinliğe, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Bilecik Baro Başkanı Av. Halime Aynur, Bilecik İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, POMEM Müdürü Sadettin Aksoy, kurum müdürleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

        Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Bilecik Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından 2015 yılında uygulamaya konulan "Hayat Birlikte Güzel" projesi faaliyetleri çerçevesinde, Bilecik Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu engelli öğrencileri ile birlikte sunulan "Gönül Polisleri" faaliyeti protokol üyeleri mest etti. Engelli öğrencilerin okuduğu okullar hakkında bilgi veren Bilecik Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu Müdür Yardımcısı İbrahim Aydoğar, huzurlu ve güvenli bir toplum olmanın yolunun özel gereksinimle bireylerin toplumun ayrılmaz bir parçası hale gelmesiyle mümkün olabileceğini söyledi. Bu bireylerin toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, karşılaşabilecekleri tüm engelleri kaldırmak ve kaliteli yaşam sürdürmelerini sağlamak olduğunu anlatan Aydoğar, şöyle devam etti:

        "Aynı zamanda onlara hakkettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin sosyal sorumluluğudur. Onlara gösterilen anlayış ve hoşgörü uygar bir toplum kimliği kazanmada etkin bir rol oynamaktadır. Devletimiz sosyal bir devlet olmanın gereği olarak eğitim, sağlık, istihdam yönünden insan haklarına ait hizmetleri özel gereksinimle bireylere sunmaktadır. Ülkemizde son yıllarda bu bireylere yönelik çıkarılan yasalarla örgün eğitime ek olarak bakım ve rehabilitasyon hizmetleri, evde bakım hizmetleri, danışmanlık ve destek hizmetleri verilmekte ve bu hizmetler artarak devam etmektedir. Bu bağlamda okullarımızda özel gereksinimli öğrencilerimize yaşantılarında temel beceri ve alışkanlıklar kazandırıp bağımsız yaşama güçlerini artırarak sorunlarını ortadan kaldırarak veya en aza indirerek öğrencilerin bireysel gelişimlerini sanatsal kültürel ve sportif faaliyetlerle destekleyerek özel eğitim sürecinin her aşamasına ailelerinin katılmalarını sağlayarak toplumla uyum içerisinde olan bireyler için sabır sevgi ve hoşgörü içerisinde eğitim-öğretim hizmeti verilmektedir. 2 birim 6 okuldan oluşan kurumumuz 2015-2016 eğitim-öğretim yılı ile itibaren Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tahsis ettiği modern proje binasında faaliyetler devam etmektedir. Okulumuza kayıtlı 88 öğrenciye 34 öğretmen 2 hemşire 1 memur 3 hizmetli 7 servis rehberi 2 toplum yararına çalışan olmak üzere toplam 49 kişi hizmet vermekteyiz" dedi.

        Konuşmanın ardından program, Bilecik Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencilerin ve öğretmenlerinin hazırlamış olduğu çeşitli gösterilerle ve temsili polislik hizmetleri yemin töreni ile son buldu.

        Öte yandan Bilecik Barosu Başkanı Av. Halime Aynur, gösteriler sırasında zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı.

        (CKT-KÇ)

        03.12.2015 17:51:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler