Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÜLKÜ OCAKLARI TÜRKMENLERİ UNUTMADI

        MUHAMMED KÖMEÇOĞLU

        KASTAMONU (İHA) - Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kastamonu İl Başkanlığı, Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde zor durumda olan Türkmenlere yardım kamyonu gönderdi.

        Ülkü Ocakları'nın Türkiye geneli başlatmış olduğu Suriye'deki Türkmenlere yardım kampanyasına Kastamonu Ülkü Ocakları da destek verdi. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kastamonu İl Başkanlığı tarafından, Suriye'de zor durumda olan Bayırbucak Türkmen bölgesine gönderilmek üzere yardım kampanyası başlatılmıştı. Kastamonulu hayırseverlerin desteği ile bölgedeki ihtiyaçların önceden tespiti ile gerekli gıda, çocuk bezi, çocuk maması gibi temel ihtiyaç malzemeleri toplandı. Toplanan yardımlar, düzenlenen tören ve yapılan dualarla bölgeye gönderildi.

        Ülkü Ocakları Kastamonu İl Resul Köprülü, Suriye'de yıllardır süren iç savaş nedeniyle yaşanan dramın büyük boyutlarda olduğunu söyledi. Köprülü, Türk milleti olarak, Suriye'deki Türkmenlerin sahipsiz bırakılmaması gerektiğini, bunun için iç savaşın çıktığı ilk yıllardan bu yana Ülkü Ocakları olarak bölgedeki Türkmenlere yardım ettiklerini söyledi.

        (MK-İÇ)

        04.12.2015 09:00:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler