Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MÜDÜR ASLAN'DAN ENGELLİ DERNEKLERİNE ZİYARET

        - İŞ-KUR BİTLİS İL MÜDÜRÜ ALAATTİN ASLAN:

        - "ENGELLİLER BİRÇOK PROJEDEN FAYDALANACAK"

        VAHİT OLCAY

        BİTLİS (İHA) - Bitlis Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Alaattin Aslan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelliler derneklerini ziyaret etti.

        Aslan, 1992 yılında Birleşmiş Milletlerin aldığı bir kararla 3 Aralık gününün Uluslararası Engelliler Günü olarak ilan edildiğini hatırlattı. Aslan, "Bir insanın engelli olması, onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve de başarılı olmasına bir engel teşkil etmemektedir. Elbette sıkıntı ve zorluklar olacaktır. Ancak her şeye rağmen yaşama sevinci hiçbir şekilde kaybedilmemelidir. Sosyal hayatta engellilere sağlanan imkan ve kolaylıklar, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütü olmakla beraber, insana verilen değer ve önemin belirgin yansımalarıdır" dedi.

        Aslan, ayrıca Bitlis'te İş-Kur olarak engellilere yönelik hizmetlerin, engelli vatandaşların toplumda kendilerine yer bulmaları, kendi işini kurması, kendi kendisinin patronu olması ve iş hayatına katılmaları için Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'nce hizmet ve proje desteği verilmekte olduğunu ifade etti. Bitlis Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Alaattin Aslan, verilecek desteğin amacının engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmasını sağlamak olduğunu vurguladı. Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin kendi işini kurmaları halinde 36 bin TL hibe desteği verileceğini sözlerine ekleyen Aslan, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması nedeniyle engellilerin istihdam edilebilirliklerinin önündeki tüm engelleri kaldırmaya kararlı olan Türkiye İş Kurumu'ndan kendi işini kurmak isteyen engellilere ve engellilerin işe uyumlarını ve istihdamlarını sağlayacak projelere karşılıksız hibe desteği verilecektir. Engellilerin kendi işini kurmaları halinde de 36 bin TL hibe desteği verilecektir" diye konuştu.

        Bitlis İş-Kur Müdürü Alaattin Aslan, engellilere verilecek olan destekleri ise şöyle sıraladı:

        "Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler, eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler, engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler, engellinin işe yerleştirilmesi, iş ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler, engellilerin istihdam edilebilirliklerini arttırıcı mesleki eğitimine yönelik projeler, engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları ile kendi işini kurmak isteyen engelliler projelerini 30 Aralık 2015 tarihine kadar hazırlayıp bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize teslim edebilirler. Projelere ilişkin başvuru rehberi ve başvuru formu www.iskur.gov.tr adresinde 'Duyurular' bölümünde yer almaktadır."

        (VO-MSA-Y)

        04.12.2015 09:11:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler