Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYESOB BAŞKANI ÇETİNDOĞAN'DAN ESNAFA GÜNCELLEME UYARISI

        - AYESOB BAŞKANI ÇETİNDOĞAN, ESNAFLARDAN 30 ARALIK'A KADAR GÜNCELLEME İŞLEMLERİNİ TAMAMLAMALARINI İSTEDİ

        MEHMET BARLAS

        AYDIN (İHA) - Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan, odalara kayıtlı üyelerden 30 Aralık 2015 tarihine kadar güncellemelerini yapmalarını isteyerek, bu tarihten sonra yapılacak işlemlerin ücrete tabi olacağını belirtti.

        AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan, yaptığı açıklamada; "Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü tarafından esnaf ve sanatkarların kayıtlarının tutulduğu 'Esnaf ve Sanatkarlar Bilgi Sistemi (ESBİS)'nde yeni düzenlemeler yapılmıştır. 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu, Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik ve Adres Kayıt Sistemi Yönetmeliğine göre ülkemizde adres bileşenlerinin tanımı yapılarak 'adrese' bir standart getirilmiştir. Numarataj çalışmaları Belediye ve Özel İdarelerce yeniden yapılmıştır. Vali ve Kaymakamların Başkanlığı'nı yaptığı yürütme kurullarınca adres bilgileri ile T.C. Kimlik numaralarının eşleştirme çalışmaları tamamlanmıştır. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan bu çalışmalar tamamlanarak oluşturulan 'Ulusal Adres Veri Tabanı' Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne 17 Ağustos 2007 tarihinde devredilmiştir. Sistem devreye girmiş olup, Özel İdare ve Belediyeler Ulusal Adres ve Tabanında güncellemeleri yaparak, yapı ruhsatlarını bu sistemden üretmeye başladılar" dedi.

        Esnaf ve sanatkarlara belirtilen sürede işlemlerini tamamlamalarını öneren Çetindoğan, "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu duyuru ile ESBİS üzerinde Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Müdürlüklerine kayıtlı olan üyelerin işyeri adreslerinden, UAVT uyumlu olmayanların, 30 Aralık 2015 tarihine kadar UAVT'ye uyumlu hale getirilmesi istenmiştir. Yapılan adres güncelleme işlemleri Sicil Gazetesi Komite Kararı ile bir defaya mahsus ücretsiz olarak yapılacak ve Esnaf Sicil Gazete'sinde yayınlanacaktır. Ancak; üyenin işyeri adresi değişmişse, öncelikle eski adresi ücretsiz olarak UAVT'ye uyumlu hale getirilecek, gazete kaydı onaylanacak, daha sonra ücretli tadil işlemi yapılacaktır. 30 Aralık 2015 tarihinden itibaren bu güncelleme ücretli yapılacağından üyelerimizin mağdur olmaması için bütün üyelerimizin UAVT Adres Kodlarını, Sicil Müdürlüğümüze iletilmek üzere kayıtlı oldukları meslek Odalarına bildirmeleri, 5 yıllık Esnaf Sicil Vizesi geçen üyelerimizin Sicil Vizelerini yaptırmaları gerekmektedir" şeklinde konuştu.

        (MB-İK-Y)

        04.12.2015 09:21:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler