Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'ÇÖZÜM SENDE KALBİNİ ENGELLEME'

        KIRKLARELİ (İHA) - Kırklareli'nde Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Kırklareli Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Bakım Rehabilitasyon Aile Dayanışma Merkezi tarafından program düzenlendi.

        Programa katılan Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Dünya Engelliler Günü'nde dünyanın tüm ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de engellilik konusunda toplumu bilgilendirmek, bilinçlendirmek toplumsal duyarlılığı arttırmak amacıyla etkinlikler düzenlendiğini belirtti.

        Engelliler için engelsiz bir dünya oluşturmak gerektiğini dile getiren Vali Civelek, "Peki bu nasıl olacak? Öncelikle engelli bireylerimizi anlamamız, bir an bile olsun kendimizi onların yerine koymamız, duyarlılık sahibi olmamız ve diğer bir yandan da içimizdeki engelleri fark etmek gerekmektedir. Biz engelliler ve engelsizler bir arada yaşıyoruz. İçimizden biri engelli bir diğeri engelli yakını ve bir diğeri de engeli adayıdır. Bu bir gerçektir bunu kabul etmek zorundayız. Engelli bireylerimiz diğer bireylerimizle birlikte toplumsal yaşamın her alanında eşit haklara sahiptir" dedi.

        Son yıllarda, engelli bireylerin eğitim imkanlarının arttırılması, istihdam edilebilirlikleri, mesleki bilgi eğitim kurslarıyla meslek edinmeleri ve yaşamlarını kendi başlarına sürdürebilecekleri daimi bir gelire sahip olmaları, engelli bireylerin bakımı, sağlık hizmetlerine erişimi, sosyal yaşam içerisinde var olmalarını sağlayacak her türlü çevresel fiziksel faktörlerin düzenlenmesi, yaşam kalitesinin arttırılması için çok önemli yasal düzenlemeler gerçekleştirildiğini dile getiren Vali Civelek, "Engellilerimizin yaşam koşullarının iyileştirmesi, kapasitelerinin geliştirilmesi, yaşam memnuniyetlerinin arttırılması, engelli ihtiyaç ve beklentilerinin karşılanması ve yasal düzenlemelerin uygulamaya yansıtılması konusunda bizler tüm taraflar olarak kamu kurum kuruluşlar yerel yönetimler sivil toplum kuruluşları üniversite iş birliği güç birliği gönül birliği içerisinde görev ve yetkilerimizi en iyi şekilde yerine getirmenin gayret ve çabasındayız. Bizler istiyoruz ki engelli bireylerimiz geleceğe umutla baksın. Hiçbir şekil şartla ne engelli bireyimiz ne de engelli bireylerimizin aileleri geleceğe ilişkin kaygı yaşamasın. Sağlık mutluluk huzur içerisinden yaşasınlar. Yeter ki biz engel olmayalım yeter ki siz engel olmayın. Biz zoru başaran, engellerini aşan azimle, kararlılıkla sabırla ulusal ve uluslararası başarılara imza atan nice başarılı engellilerimizin yaşam öykülerini biliyoruz. Toplumsal yaşamın her alanında engelliler ile birlikte hayatı paylaşmak bizler için hayatı daha iyi anlamak olsun. Sağlık, huzur ve mutluluklar olsun" ifadelerini kaydetti.

        Konuşmaların ardından Bakım Rehabilitasyon Aile Dayanışma Merkezi'nde hizmet alan engelli öğrenciler tarafından birbirinden anlamlı ve bir o kadarda eğlenceli gösteriler sergilendi. Engelli öğrencilerin sergilediği gösteriler katılımcılar tarafından büyük beğeni ile izlendi.

        (MK-MK-Y)

        04.12.2015 10:39:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler