Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CHP'Lİ BUDAK'IN ADAYLIĞI 3 GÜN SÜRDÜ

        - DİDİM CHP İLÇE BAŞKAN ADAYI ALİ BUDAK ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

        HÜSEYİN ÇALIŞKAN

        AYDIN (İHA) - 1 Aralık Salı günü CHP'den Didim İlçe Başkanlığı adaylığını açıklayan Mimar Ali Budak, yaptığı açıklamada adaylıktan çekildiğini duyurdu.

        CHP İlçe Başkanlığı adaylığın çekilmesiyle ilgili yazılı açıklama yapan Mimar Ali Budak kendisinin ve arkadaşlarının Truva atı olmayı kabul etmedikleri için adaylıktan çekildiğini bildirdi. Budak açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "1 Aralık salı günü CHP ilçe başkan adaylığımı parti binasında yoğun bir katılımla açıkladım. Öncelikle benim bu davetimde beni yalnız bırakmayan partili yoldaşlarıma ve katılımda yanımda olan dostlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Şunu belirtmeliyim ki siyaset benim için hiç bir zaman amaç olmadı. Bilgi ve birikimimi içinde yaşadığım toplumla paylaşmak için bir araç oldu. Didim'de yaşadığım süreçte CHP saflarında siyaset yaptım ve yapmaya devam edeceğim. Hiç bir zaman kişisel çıkarlarımı partimin ve toplumun çıkarlarının önüne koymadım. Mimarım bu ülkenin okullarında okudum bir yurttaş olarak ülkeme karşı sorumluluklarım gereği sivil toplum örgütlerinde ve partimde siyasal çalışmalar yürütüyorum. Demokrasinin gelişmesinin kriteri toplumun örgütlülüğünden geçtiğini bilen ve bu anlamda gerek sivil toplum örgütlerinde gerekse siyasi platformlarda görev alma gerekliliğine inanmaktayım. Bir birey olarak ülkemizde demokrasinin ve özgürlüklerin tartışılır bir düzeyde olduğu bu günlerde bizlerin üzerine daha fazla yük bindiğinin farkındayım. Şunun bilinmesini isterim ki asla mücadelemden vazgeçmeyeceğim, demokrasi güçlerinin yanında her alanda emek, barış ve özgürlük mücadelemizi sürdüreceğiz. CHP içinde ilçe başkanlığına aday olmamın amacı parti içinde birlik ve beraberliği, katılımcı özgür tartışma ortamını oluşturmak ve her üyenin kendini rahatça ifade edebileceği, isteyen her üyenin görev alabileceği bir ortam yaratmak istememdi. Ne yazık ki, çatışmadan beslenen anlayışlar bu tavırdan vazgeçmeyeceğini ortaya koydular, bu durumda ben ve arkadaşlarım kimsenin Truva atı olmayı kabullenmeyeceğimizden CHP ilçe başkanlığı adaylığından üzülerek çekiliyorum. Tüm CHP'lileri yürekten selamlıyor, sevgilerimi sunuyorum" dedi.

        (HÇ-MB-İK-Y)

        04.12.2015 11:09:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler