Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KÜÇÜKELMALI TABİAT PARKI'NIN SINIRLARI GENİŞLETİLDİ

        MEHMET YAŞAR BEYAZIT

        BİLECİK (İHA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bilecik Şube Müdürlüğü'nün sorumluluk sahasındaki Bilecik'in Pazaryeri ilçesi sınırları içinde bulunan Küçükelmalı Tabiat Parkı'nın 103 dekar olan alanı, Bilecik Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nün teklifinin Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce onaylanması sonrasında 618 dekara çıkarıldı.

        Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bilecik Şube Müdürlüğü'nden konu ile ilgili yapılan açıklamada, Bilecik'te bulunan tüm doğal güzelliklerinin değerlendirilmesi, planlanması, tanıtılması, projelerin geliştirilmesinin doğru temeller üzerine inşa edilmesi gerektiği belirtildi. Açıklamada, "Bilecik ili Pazaryeri ilçesi sınırları içerisinde yer alan genişletilme çalışmalarıyla doğa turizmi kapsamında etkin çalışmalar yapılması planlanmaktadır. Tabii kaynak değerleri ve rekreasyon potansiyeline istinaden bakanlık makamının 11 Temmuz 2011 tarih ve 903 sayılı Olur'ları ile "Küçükelmalı Tabiat Parkı" olarak ilan edilmişti. Tabiat parkındaki tabii kaynak ve peyzaj bütünlüğünün sağlanabilmesi ve halkın rekreasyon ihtiyaçlarının daha verimli şekilde karşılanabilmesi maksadı ile tabiat parkının sınırlarının genişletilmesine karar verilmiştir. Bilecik'in Pazaryeri ilçesi sınırları içinde yer alan Küçükelmalı Tabiat Parkı, yeni düzenleme, sınırlarının genişletilmesi sonrasında ve kapsamlı tanıtım çalışmalarıyla daha çok çok turist ağırlaması bekleniyor" denildi.

        (MYB-KÇ)

        04.12.2015 11:16:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler