Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN KAMİL SARAÇOĞLU: ENGELLİLER BAŞIMIZIN TACI

        HÜSEYİN EFE

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, 'Dünya Engelliler Farkındalık Günü' nedeniyle düzenlenen etkinliklere katıldı. İlk olarak Sevgi Yolu'nda yapılan 'Engelleri Kaldıralım' yürüyüşüne vatandaşlarla birlikte Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da katıldı.

        Yürüyüş sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Kamil Saraçoğlu, engelli vatandaşların rahatlıkla kullanabileceği sosyo-kültürel bir tesis yapma adına çalışmaların başladığını belirtti. Binanın yapılma aşamasında tüm derneklerle görüşülüp fikir alınacağını belirten Başkan Saraçoğlu, "Tüm engelli derneklerimizin ve vatandaşlarımızın kullanacağı modern bir tesis yapılacağını buradan tüm engelli vatandaşlarımıza duyuruyorum" dedi.

        Yapılan yürüyüşe TBMM Divan Katibi ve AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz, bazı daire müdürleri sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

        Daha sonra Belediye Kültür Sarayı'nda belediye tarafından engelli vatandaşlara akşam yemeği ikram edildi. Yemekte bir konuşma yapan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Belediye Başkanı olarak sizlerin yanında olmak, sizlerin isteklerini yerine getirmek, sizlerin yaşam alanlarını iyileştirme noktasında Belediye olarak tüm düzenlemeleri sizler adına yapmaya devam edeceğiz. Sizlere yaşam alanları oluşturma noktasında da çalışmalarımız sürecektir. Bundan 10-12 sene öncesine baktığımızda engelli kardeşlerimizin sokağa çıkması, insanlarla bir araya gelmesi görebildiğimiz bir manzara değildi. Evin bir köşesinde veya sokağın bir köşesinde ayrı kalır. Yalnızları oynar. Aileler kendi çocuklarından utanır. Onu toplumun önüne çıkarma noktasında sıkıntılar çekiyordu. O günden bu güne kadar engelli kardeşlerimize verilen haklarla ve kamu kurumlarında görev almalarıyla ve düzenlemeler yapılarak evde bakım ile ilgili ücretler ödenerek, toplumda bu engellilerin farklı olmadıklarını, engellerini ortaya koymadıklarını bugün geldiğimiz noktada engelli kardeşlerimizle ve sizlerle bir arada duruyorsak, sizlerle ilgili düzenlemeler yapıyorsak, bunlar geldiğimiz nokta itibariyle çok önemli adımlar attığımızı özellikle vurgulamak istiyorum" diye konuştu.

        Yemek sonrası Meliha Girgin özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi dans okulu öğrencileri hazırladıkları dans gösterilerini sundular. Daha sonra Sakatlar derneği Başkanı Hatice Yakar Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu'na desteklerinden ve ilgisinden dolayı plaket vererek teşekkür etti.(EFE)

        04.12.2015 11:28:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler