Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA'DA ENGELLİLERİ ANLAMA İSTASYONU

        - ÖZGECAN ASLAN EĞİTİM MERKEZİ'NDE EMPATİ İSTASYONU OLUŞTURULDU

        ANTALYA (İHA) - Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Özgecan Aslan Gençlik merkezi Dünya Engelliler Günü kapsamında Empati İstasyonu oluşturuldu

        Engellilerin yaşadığı zorlukları ve engelli bireylerin yaşamını değerlendirmek bu konuda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla oluşturulan empati istasyonunda gençlerden kendilerini engellilerin yerine koyarak tekerlekli sandalye ile günlük yaşam faaliyetlerini yürütmeleri istendi.

        Engellilerin yaşam içinde sosyalleşmesinde farkındalık ortaya çıkardığını, bu farkındalık sayesinde toplum içinde önemli yer edindiklerini belirten Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu, "Dünya Engelliler Günü kapsamında Özgecan Aslan Gençlik Merkezimizde Empati İstasyonu oluşturuldu. Biz bu istasyonda kendimi engelli bireylerimizin yerine koyduk ve günlük yaşamdaki mücadelelerini bu sayede daha iyi anladık dedi. Gençlik Merkezlerinin kurs ve faaliyetlerine katılmaları için davette bulundu.

        5 yaşında geçirdiği kaza sonucu ayaklarını kullanamayan Asat Gençlik ve Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı sporcusu Önder Yurdakul, "Hayattan asla kopmadım, toplum içinde düzenlenen her türlü sosyal faaliyetler içinde bulundum ve kendimle barışık olduğumu herkese gösterdim" dedi.

        15 yıl önce balkondan düşerek felç olan Nuray Goncu ise Alanya'da evlerinin yakınındaki bir salonda tekerlekli sandalye basketbol takımlarının final karşılaşmasını izlemeye gittiğini ve orada engelli sporcuların azminden etkilendiğini ve Antalya Engelliler Spor Kulübü'ne başvurarak spora başladım ve toplumda başarılı bir sporcu olarak yer edindiğini söyledi.

        04.12.2015 11:37:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler