Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSMAİL ZEHİR: RADYOTERAPİ MERKEZİ YENİ YILDA HİZMETE GİRİYOR

        HÜSEYİN EFE

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. İsmail Zehir, DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Radyoterapi Merkezi'nin 2016 yılında hizmete gireceğini söyledi.

        Zehir, yaptığı açıklamada, bölgenin ihtiyaçlarını büyük bir ölçüde karşılayan Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne çok önemli birimlerden biri olan Radyolojik Onkoloji Birimi'nin de açılarak hastanenin bir eksiğinin daha giderileceğini bildirdi.

        İsmail Zehir, "Uzun zamandır yapılan çalışmaların sayesinde Radyasyon Onkoloji Birimini hastanemize kazandırmanın sevincini yaşamaktayız. Radyoterapi alan hastalarımızın dış İllere giderek orada tedavi almaları bizleri derinden yaralıyor ve fazlasıyla üzüyordu.Sağlık Bakanlığı tarafından yaklaşık 10 milyon TL. tutarında ki Radyoterapi cihazının Kütahya'mıza tahsis edilmesi gurur vericidir. Ayrıca Ocak ayı itibarı ile iki buçuk, 3 milyon TL tutarında ki pet Ct cihazının da hastanemize kazandırılması planlanmaktadır. Böylelikle şehir dışına sevk edilen hastalarımızın yüzde 80'inin oluşturan Radyolojik Onkoloji Birimi'nin açılması ile sevkler oldukça azalacak ve sıfır sevk olan hedefimize bir adım daha yaklaşmış olacağız. Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi branş ve cihaz olarak bir çok eksiğini tamamlayarak bir çok hastaneye göre ön plana çıkmaktadır.Kütahya için yeni ve ilk olan Radyasyon Onkolojisi, İyonizan radyasyon kullanarak kanser, bazen de kanser dışı hastalıkların tedavisini, radyasyonun etkilerini, tümörlerin davranışlarını inceleyen ve bu konularda eğitim ve araştırma yapan bir bilim dalıdır. Kanser tedavisi genellikle cerrahi, radyoterapi ve kemoterapiden oluşan, ilgili disiplinlerin eşgüdüm içinde çalışmasını zorunlu kılan bir tedavi yaklaşımını gerektirmektedir" diye konuştu.

        Zehir, hastaneye açılacak Radyasyon Onkoloji Ünitesi ve alınan radyoterapi cihazıyla da tedavi sürelerinin kısalacağını, günlük olarak tümör boyutlarındaki değişimlerin izlenebileceğini, yan etkilerin en aza indirilerek hastanın hayat kalitesinin bozulmadan sağlığına kavuşabileceğini sözlerine ekledi. (EFE)

        04.12.2015 11:37:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler