Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DOKTOR MESUT KARACA: TÜRKİYE'DE SİGARAYA ALIŞKANLIK YAŞI 11

        HÜSEYİN EFE

        KÜTAHYA (İHA) - Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanı Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Mesut Karaca, Türkiye'de sigaraya alışkanlık yaşının 11'e kadar indiğini kaydetti.

        Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin 'sağlık okur-yazarlığı' kapsamında yürütülen eğitim ve konferanslar kapsamında, Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerine yönelik düzenlenen söyleşiye konuşmacı olarak olarak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanı Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Mesut Karaca katıldı.

        Dr. Mesut Karaca, sigara içen birisinin sigaraya bağlı bir hastalığa yakalanma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

        Karaca, "Maalesef alışkanlık süresi 11-12 yaşlara kadar inen ve bir özenti ile başlayan, içinde binlerce zararlı madde belirlenmiş sigaranın mutlak suretle bırakılması gerekmektedir. İnsan sağlığı açısından ne kadar zararlı madde var ise sigarada bulunmaktadır. Bunlar böcek zehirleri dahil, temizlik malzemelerinde kullanılan maddelere kadar sayılabilmektedir. Normalde bir insana kendisine zarar verecek herhangi bir maddeyi kullandırmanız mümkün değildir. Fakat sigara ile bu zehirler vücudumuza kolaylıkla girmekte ve bağımlılık yapmaktadır. Ayrıca sigara ile hem kendimize, hem de farkında olmadan sevdiklerimize zarar vermekteyiz. Sağlık Bakanlığımız sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımıza için 'Alo 171' telefon hattı ile danışmanlık hizmeti vermektedir.Ayrıca hastanelerimizde 'sigarayı bıraktırma poliklinikleri' mevcuttur.Sağlığımız için; sigarayı bırakmalı, spor yapmalı böylece sağlıklı ve kaliteli bir yaşama merhaba demeliyiz" dedi.(EFE)

        04.12.2015 11:59:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler