Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YYÜ'DE ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

        VAN (İHA) - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü ile Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü, Engelliler Günü'nde bir dizi etkinlik organize etti.

        YYÜ Rektörlüğü ve Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir dizi etkinlik organize edildi. YYÜ'de "Engellere Eğitimle Şemsiye Açalım Etkinliği" ile başlayan etkinlikler, Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde "Gelişimim Farklı Gereksinimim Özel" konulu konferansın ardından Van Valisi İbrahim Taşyapan ve YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ile Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Eray Çelik'in kentteki dernekleri ziyaret etmesi ile devam etti.

        Vali Taşyapan ve Rektör Prof. Dr. Battal, kentte faaliyet yürüten Van Bedensel Engelliler ile Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği'ni ziyaret ederek, dernek başkanları ile üyelerden sorunlarını dinledi.

        Vali Taşyapan, valilik olarak her zaman engellilerin yanında yer aldıklarını hatırlatarak, bundan sonrada desteklerinin devam edeceğini kaydetti.

        Rektör Battal ise, engelsiz bir üniversite için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini hatırlatarak, YYÜ olarak engellilere yönelik çalışmalarının kampus içinde devam edeceğinin altını çizdi.

        Yaklaşık bir saat süren dernek ziyaretlerinde Taşyapan ve Battal'a görme engelliler için hazırlanan kabartma kitaplar hediye edildi.

        Dernek ziyaretlerinin ardından Taşyapan ve Battal, İskele YİBO'ya geçerek YYÜ Engelliler Dostluk Takımı ile Van Bedensel Engelliler Takımı arasında yapılacak basketbol maçını izledi.

        Maçın ardından Tşayapan ve Battal sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

        (MSA-Y)

        04.12.2015 13:04:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler