Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TARSUS BELEDİYESİ'NDEN İSTİRİDYE MANTARI YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU

        - BAŞKAN CAN: "VATANDAŞLARIMIZI MESLEK SAHİBİ YAPMAK İSTİYORUZ"

        ERSOY YALÇIN

        MERSİN (İHA) - Mersin'in Tarsus ilçe Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan Mantar Yetiştiriciliği kursunda sezonun ilk ürünü istiridye mantarı hasat edildi.

        Tarsus Belediye tesislerinde bulunan Mantar Atölyesinde mantar yetiştirmeyi öğrenen kursiyer vatandaşlar kısa yoldan gelir elde ediyorlar.

        Kursa katılan vatandaşların kısa sürede meslek sahibi olduğunu belirten Belediye Başkanı Şevket Can, mantar yetiştiriciliği kursunun, kısa yoldan gelir elde etmek isteyenlerin yeni adresi olduğunu söyledi. Can, "İstiridye Mantarı yetiştiriciliği kursu ile amacımız, popülerliği artan bu mantar türüyle vatandaşlarımıza farklı gelir kapıları açmak ve bu branşta ilerlemek isteyen her yaştan insanımızı meslek sahibi yapabilmektir" dedi.

        İsteyen vatandaşların kurstan faydalanabileceğini altını çizen Başkan Can, "Tarsus Belediyesinin İstiridye mantarı yetiştiriciliği kursu devam ediyor. İstiridye mantarı yetiştiriciliği kursu hafta içi 5 gün ve 2 ay sürmekte olup, kursiyerler teorik ve pratik olarak eğitim almaktadırlar. Kurs sonunda sertifikalı İstiridye Mantarı yetiştiricisi olan kursiyerler gerek bu konuda üretim yapan tesislerde çalışabilirler, gerekse kendi üretimlerini yapabilecek konuma gelmektedirler. İstiridye mantarı son yıllarda çok sıkça gündeme geldi. Besin değeri ve organik yapısı ile tüketimi hızla artmakta. Bu konuda gerek üreticilik, gerekse yetişmiş eleman konusunda sıkıntılar yaşandığı sektörde bilinen bir gerçek. İstiridye Mantarı yetiştiriciliği kursu ile amacımız, popülerliği artan bu mantar türüyle vatandaşlarımıza farklı gelir kapıları açmak ve bu branşta ilerlemek isteyen her yaştan insanımızı meslek sahibi yapabilmektir" şeklinde konuştu.

        (ERY-Y)

        04.12.2015 13:31:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler