Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN KURT'UN KADIN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

        ESKİŞEHİR (İHA) - Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kzım Kurt, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü münasebetiyle mesaj yayımladı.

        Başkan Kurt, kadınlarla ilgili olarak yapılan yasal düzenlemelere rağmen bir çok sorunun çözüme ulaşamadığını belirtti. Kadınlara yeteri kadar değer verilmediğine dikkat çeken Başkan Kurt, "Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesine, kadınlarımızla ilgili birçok yasal düzenlemeler yapılmasına rağmen bugün kadınlarımızla ilgili birçok sorun hala çözülememiş, cinsiyet ayrımcılığı ortadan kaldırılamamıştır. Geçmişte yeri geldiğinde cephelere mermi taşımış, yeri geldiğinde cephede düşmanla çarpışmış, yeri geldiğinde de evinde anne olmuş, üretim sürecine aktif olarak katılmış kadınlarımız bugün hala; şiddete ve cinsel tacize uğramakta, töre cinayetlerine kurban edilmekte, kamuda üst bürokrasi makamlarında kadınlarımıza çeşitli gerekçelerle yeteri kadar yer verilmemektedir. 21. yüzyıla girdiğimiz bu çağda hala çocuk yaşta gelinlerimiz bulunmaktadır. Kadınlarımızın hak ettikleri değerlere ulaşabilmesi, kadına insan olduğu ve toplumların eşit vatandaşları olduğu değerlerinin verilmesi ve kazanılması dileklerimle Türk kadınına seçme seçilme hakkının verildiği 81. yıl dönümünü kutlarken, kadınlarımızın da Atatürk'ün onlara verdiği değere layık olmalarını, haklarını sonuna kadar almak için var güçleriyle bu mücadeleye devam etmelerini diliyorum" ifadelerini kullandı.

        (MSY-KÇ)

        04.12.2015 15:54:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler