Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'BALKANLAR'DA TÜRK KÜLTÜRÜNÜN DÜNÜ, BUGÜNÜ VE YARINI' MAKEDONYA'DA ANLATILDI

        KIRKLARELİ (İHA) - Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Karakuş, Makedonya Gostivar A. Banisa Genç Kalemler Derneği'nde 'Balkanlar'da Türk Kültürünün Dünü, Bugünü ve Yarını' konulu konferans verdi.

        Üç ana bölümde sunulan konferansta, Osmanlı öncesi, Osmanlı dönemi ve Osmanlı sonrasında Balkanlar'da Türk varlığıyla ilgili temel konular anlatıldı. Gostivar ve Banisa yerleşim yerlerinin kökeniyle ilgili somut bilgi ve akıl yürütmeler, konferansa katılan Balkan Türkleri tarafından ilgiyle dinlendi. Ayrıca hem Makedonya'da hem de Balkanlar'da tahrip olmuş ya da zamanla yok olmuş Türk mimarisine ait eserlerin en azından hafızalarda korunmasının önemi üzerinde duruldu.

        Konferans sonunda Balkanlar'daki konuyla ilgili son gelişmeler hakkında katılımcılar bilgilendirilirken konferansa katılan gençlere kitap tavsiyesinde de bulunuldu, Balkanlar'da Türk varlığı ile ilgili yöneltilen sorulara da açıklık getirildi.

        Türkoloji Hocaları, Genç Kalemler Derneği Yöneticileri, öğretmenler, Gostivar Belediye Meclis Üyesi Oktay Çako, Türk Demokrat Partisi Şube Baskanı Zekeriya Hasip, Aşağı Banisa Köyü Muhtarı Nasir Hasip ve gençlerin katıldığı konferansın sonunda konuşma yapan Genç Kalemler Derneği Başkanı Onur Abdi, Genç Kalemler Derneği'nin bugüne kadar yaptığı gibi bundan sonra da halkın bilinçlenmesi için faydalı programları düzenlemeye devam edeceğini kaydetti ve Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Karakuş'a teşekkür etti.

        (MK-MK-Y)

        04.12.2015 16:39:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler