Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KESİMOĞLU'NDAN 5 ARALIK DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

        KIRKLARELİ (İHA) - Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, tüm kadınların 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nü kutladı.

        Başkan Kesimoğlu, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük kadın hakları savunucusu olduğunu vurgulayan Başkan Kesimoğlu, "5 Aralık 1934'de, kadınlarımız genel seçimlere katılma, milletvekili seçme ve seçilme hakkına kavuşmuştur. Ulu Önderimiz eşit seçme ve seçilme hakkını milli mücadelede erkeklerle omuz omuza savaşmış olan kadınlara karşı bir sorumluluk olarak görmüştür" dedi.

        Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği ilerleme, kadına verdiği değer, ona verdiği konum, hak ve sorumluluklarla doğru orantılı olduğunun altını çizen Kesimoğlu, "Türk kadını asli görevi olan analık sorumluluğunu her zaman yerine getirmiş ve bu görevinden asla taviz vermemiştir. Çağdaş ve demokratik bir toplum için kadınlarımızın toplumsal alanda mutlaka güçlendirilmeleri gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

        Kesimoğlu mesajında, "Kadın Hakları Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

        (MK-MK-Y)

        04.12.2015 17:00:50 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler