Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN ÇERÇİOĞLU; "KADINLARIMIZ DAHA İYİ NOKTADA OLMAYI HAK EDİYOR"

        MEHMET BARLAS

        AYDIN (İHA) - Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadını'nın Seçme ve Seçilme Hakkını Kazanmasının 81. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

        Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, mesajında şunları kaydetti; "Büyük kurtarıcı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bundan tam 81 yıl önce toplumsal gelişmenin ve uygar bir ülke olmanın en büyük gereksiniminin erkekler ile birlikte kadınlarımızın da toplumsal ve ekonomik hayat içerisinde olması gerektiği öngörüsünün ismidir .Bu öngörü, pek çok Avrupa ülkesinden önce kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkına sahip olmasını sağlamıştır. Kadınlarımız, 1960 yılında imzalanan BM Kadınların Siyasi Hakları Sözleşmesi'nden otuz yıl önce 1930 yılında, belediye seçimlerinde oy verme hakkını; 5 Aralık 1934 tarihinde de milletvekili seçme ve seçilme hakkını elde etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatı ile kadın haklarına karşı gösterilen hassasiyetteki azalma ile erkek egemen zihniyetin her geçen gün büyüyerek artması kadınlarımızın şiddet ve her alanda mücadele etmeleri gereken eşitsizlikleri ortaya çıkarmıştır. Kadına karşı uygulanan her türlü şiddet ve ayrımcılığa karşı mücadele yasalarla olduğu kadar, toplumsal bilinç ve tepki ile mümkün olabilir. Unutulmamalı ki, kadının yok sayıldığı, erkek egemen toplumların hiç biri uygar dünyada saygın bir yer edinememişlerdir. Bugün, özellikle yakın coğrafyamızda yaşananlar bu gerçekliği açıkça ortaya koymaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle kadınlarımızın siyasal yaşama katılmalarının temel kaynağını oluşturan Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 81. yıldönümünü kutluyor, bu hakları kadınlarımıza armağan eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve minnetle anıyorum"

        (MB-İK-Y)

        ?

        04.12.2015 17:05:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler