Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ATO, ENDONEZYA İLE TİCARET KÖPRÜSÜ KURUYOR

        - ENDONEZYA'NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ WARDANA, ADANA TİCARET ODASI'NI ZİYARET ETTİ

        ADANA (İHA) - Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Endonezya ile Türkiye arasındaki ticaret ve yatırımın istenilen noktada olmadığına dikkat çekerek, "Üretim ve yatırım avantajlarımızın en kısa zamanda ticarete yansımasını sağlamalıyız" dedi.

        Endonezya Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Wardana ve Ticaretten Sorumlu Müsteşar Fahmi Arisinnaya, ATO'yu ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe ve Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz ile görüştüler. Ziyaret sırasında konuşan Büyükelçi Wardana, Türkiye ile Endonezya arasındaki 2.8 milyar dolarlık ticaret hacminin iki ülkenin potansiyelinin oldukça altında kaldığını söyledi. Hedeflerinin 10 milyar dolar olduğunu ifade eden Büyükelçi Wardana, "Türkiye'nin çeşitli illerine benzer ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Ancak Adana'nın üretim potansiyeli oldukça yüksek. En kısa zamanda karşılıklı işbirliğini artırmaya yönelik projeler üretmeliyiz. Önümüzdeki günlerde Türkiye'ye karşılıklı ticaretin geliştirilmesine yönelik çalışma yapmak üzere bir heyetimiz gelecek. Hangi alanlarda yatırım yapılabileceğine ilişkin ilgili kuruluşların temsilcileriyle bir araya gelinecek. Bu çalışmada, Adana Ticaret Odası temsilcilerinin de yer almasını istiyoruz. Çünkü gerek Adana'nın tekstil, makina, gıda ve tarım ürünleri gibi öne çıkan sektörleri var ve bunun mutlaka ticaret rakamlarına yansıması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

        ATO Başkanı Menevşe de Adana'nın, yatırım avantajları, ulaşım ağı ve üretim çeşidiyle bir çok alanda artıları bulunduğunu belirtti. Adana ile Endonezya arasındaki ticaretin yıllık 35 milyon dolar olduğuna işaret eden Menevşe konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Adana, ulaşım ağı, verimli toprakları, sanayi altyapısıyla tıkanma noktasına gelen Marmara ve İstanbul'un tek alternatif bölgesidir. Endonezya Büyükelçisi'nin hangi alanlarda işbirliği yapılabileceğine ilişkin ziyaretini önemsiyoruz. Bu ziyareti, karşılıklı ticaret ve yatırımların artırılması yönünde bir milat olarak değerlendiriyoruz. İki ülkenin gelişim trendleri birbirine oldukça yakın. Ayrıca yine Türkiye ile Endonezya G20 bünyesinde yer alıyor. Bu benzerliklerimizi ticaret rakamları ve yatırım ortaklıklarına yansıtmamak için hiç bir neden yok. Adana olarak Endonezya ile her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu bildirmek istiyorum."

        Ziyaretin sonunda, Büyükelçi Warsava ile ATO Başkanı Menevşe, en kısa zamanda işbirliği ve yatırım olanaklarının değerlendirilmesi için sektör temsilcileriyle bir araya gelmeyi kararlaştırdılar.

        (ELF-Y)

        05.12.2015 09:50:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler