Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        IĞDIR İL GENEL MECLİSİ TOPLANTISI

        IĞDIR (İHA) - Iğdır İl Genel Meclisi'nin aralık ayı olağan toplantısı yapıldı.

        İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantı, İl Genel Meclis Başkan Vekili Dilek Yanardağ başkanlığında yapıldı. Toplantıya Iğdır Valisi Davut Haner, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş ve birim müdürleri katıldı. 2015 yılı Aralık ayı 5. ve son birleşiminde Iğdır merkez ve bağlı ilçelerde kadın girişimcilerin artırılması ve ekonomik alanda güçlendirilmesi, 2015 yılı köy yolu envanteri çalışmaları kapsamında köy yollarının 1. ve 2. derece, köy içi yollar ayrımında tasnif edilerek uzunluk ve standartların güncellenmesi ve buna ilişkin İl Genel Meclisi kararının alınarak ilgili Bakanlığa gönderilmesi hususu ve Tuzluca ilçesine bağlı Pirdemir köyünün 5543 Sayılı İskan Kanunu kapsamında oluşturulan yeni yerleşim alanına ait imar planı revizyonu konuları olmak üzere üç gündem maddesi görüşüldü.

        Toplantıda konuşma yapan Iğdır Valisi Davut Haner, yorucu geçen bir bütçe maratonu ve onun evvelinde de yine aynı mutat toplantılardaki çalışmalarından dolayı, ayrıca yatırım programlarının takibi, meclisteki bütçe görüşmelerinin ve projelerin hazırlanmasında gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı İl Genel Meclis Başkanı'na, üyelerine ve İl Özel İdaresi çalışanlarına teşekkür etti. Haner, "Iğdır İl Genel Meclisi ilin mahalli sorunlarına odaklanarak enerjisini ve imkanlarını ona harcayarak, yöre halkının hizmeti için yoğun bir şekilde çalıştı. Bizler seçilmiş ve atanmış kişileriz. İnsanlarımızın gündelik ihtiyaçlarına odaklanarak gerek devletimizin merkezi bütçeden aktardığı kaynakları gerekse mahallinden temin edebildiğimiz kaynakları en etkin ve verimli şekilde kullanmaya gayret edeceğiz. Köylerimizin temel birçok problemleri çözülmüş durumdadır. Bazı eksiklikler olabilir, bunları da elbirliğiyle gidereceğiz. İl Özel İdaresi'nin bütçesi ve imkanları, merkezi yönetimden gelen imkanları birleştirerek ülkemizin bu güzel ili için güzel şeyler yapmaya gayret edeceğiz. İl Genel Meclis üyeleri ve İl Özel İdaresi çalışanlarının yeni dönemde daha sıkı ve yoğun çalışmalarla ilimizin sorunlarının çözümüne önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum" dedi.

        Toplantı sonrası Vali Davut Haner tarafından verilen öğle yemeğine vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, il genel meclisi başkanı, meclis üyeleri ve il özel idare yetkilileri bir araya geldi.

        (BM-MSA-Y)

        08.12.2015 10:58:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler