Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KURULUŞUNUN 717. YILINDA OSMANLI KONFERANSI

        ALİ YILDIZ

        DÜZCE (İHA) - AK Parti Düzce İl Başkanlığı tarafından Müftülük Konferans Salonunda "Kuruluşunun 717. Yılında Osmanlı'yı Anlamak" Konferansı gerçekleştirildi. Konferans öncesindeki mehteran takımının gösterisi izleyenleri etkiledi.

        Osmanlı Devletinin kuruluşunun 717. Yılında AK Parti Düzce İl Başkanlığı, ecdadını unutmadığını yaptığı programla gösterdi. Müftülük Konferans salonundaki konferans öncesinde izleyicileri Osmanlı'yı anlatan videolar ve Düzce Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi büyük alkış aldı. Programa AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Düzce Belediye Başkan Vekili Murat Caymaz, İlçe Belediye Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, AK Parti İlçe ve Belde Başkanları, STK Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Şeyh Edebali'nin Osman Bey'e Nasihati video olarak izletildi. Ardından Cedidiye Camisi Müezzini Bayram Çotur, Kuran-ı Kerim Tilaveti ile sahnede yer aldı.

        Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Düzce Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi ile programa devam edildi. Mehteran takımının gösterisi izleyenler tarafından ilgi ve büyük coşku ile karşıladı.

        AK Parti Düzce İl Başkanlığı tarafından hazırlanan programda, Osmanlı Devletinin Kuruluşundan günümüze kadar olan süreci kısa bir video film ile izletildi.

        Ardından "Kuruluşunun 717. Yılında Osmanlı'yı Anlamak" konulu konferansı sunmak üzere Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Fatih Özçelik, slayt gösterileriyle Osmanlı İmparatorluğu ile günümüz Türkiye'nin benzerliklerini ve karşılaştırmasını yaptı. Özçelik özellikle Sultan 2. Abdülhamit dönemindeki batı ülkelerinin Osmanlı'ya bakışı ile günümüzdeki Türkiye'ye Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinin bakış açılarını karşılaştırarak benzerlikleri gösterdi.

        Konferansı veren Yrd. Doç Dr. Fatih Özçelik'e Ebru Sanatı tablosu hediye eden AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ve İl Başkanı Hikmet Keskin, yararlı bir konferans olduğunu kaydetti.

        AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, "Ecdadımızın 600 yıllık dünya hükümdarlığını anlatmak bir konferansa sığmaz ama en azından atalarımızı anlamamız için böyle bir program hazırladık. Fatih Hocamıza ve programda yer alan tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Böyle faydalı konferans ve programları yapmaya devam edeceğiz. Bu programda da bizi yalnız bırakmadığınız size çok teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu.

        (AY)

        07.02.2016 23:50:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler