Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SURİYELİLERE OKUL AÇMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİLER

        İZMİR (İHA) - Geçtiğimiz günlerde İmam Hatipli Mezunlar Derneği ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ortak yürüttüğü çalışmayla sığınmacı çocuklar için Arapça eğitim veren ortaokul ve lise seviyesinde okul açılması kararının ardından, sivil toplum kuruluşları istişare toplantısı düzenledi.

        Alınan kararın ardından, Suriyeli mülteci meselesinde yaptıkları işlerle söz sahibi olan sivil toplum kuruluşları açılacak okullar için sivil toplum olarak neler yapabileceklerine dair istişare yaptı. Toplantıya AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Erol Körüklü ve Kuran'a Hizmet Derneği, Misafir Öğrenci Derneği'nin yanı sıra İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, Deniz Feneri, Cansuyu gibi uluslararası gönüllü yardım kuruluşları katıldı.

        Toplantıda söz alan Körüklü, Karabağlar'da yaklaşık yirmi iki bin Suriyeli'nin yaşadığını ve bunlardan yaklaşık 10 bininin eğitim çağında çocuklar olduğunu söyledi. Körüklü, "Mülteciler Türkiye'de kalsa da Suriye'ye dönseler de kayıp bir kuşağa izin veremeyiz. Çocukların okula gitmesi konusunda ailelerin bilgilendirilmesi gerekir. Zira aileler bazen ekonomik nedenlerle çocukları okula göndermeyebiliyor" dedi.

        01.03.2016 13:33:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler