Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKSTİLDE UYGULAMALI TASARIM EĞİTİMİ VERİLECEK

        - ADANA SANAYİ ODASI İLE ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

        ADANA (İHA) - Adana Sanayi Odası (ADASO) ile Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü işbirliğiyle arasında Tekstilde Uygulamalı Tasarım Eğitimi işbirliği protokolü imzalandı.

        Adana Sanayi Odası Meclis Toplantısı'nda, Adana Valisi Mustafa Büyük'ün tanıklığında işbirliği prokolüne, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ile ADASO Başkanı Zeki Kıvanç tarafından imza atıldı. Daha önce tekstil ve endüstri bölümleriyle gerçekleştirilen protokollerden sonra Adana Sanayi Odası, Çukurova Üniversitesi ile 3. protokolünü gerçekleştirmiş oldu. Protokol kapsamında Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü'nde 2016-2017 dönemi son sınıfta okumakta olan 30'a yakın öğrenci, öğretimlerinin 2. dönemini işletmelerde geçirecek.

        Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Başkanı Havva Halaçeli Metlioğlu'nun da hazır bulunduğu protokol töreninde konuyla ilgili görüşlerini belirten ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, intern staj programına Oda olarak büyük önem verdiklerini, tekstil ve endüstri bölüm öğrencilerinin ve işletmelerin uygulanmakta olan staj programından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümüne ek olarak gelecek yıl, Gıda, İngilizce İşletme, Çevre Mühendisliği, Makine gibi muhtelif fakültelerle de işbirliği yapma arzusunda olduklarını belirten Kıvanç, uygulanacak staj programının öğrencilerin istihdam edilebilme oranını arttıracağını, bu konuda tüm bölümlerle işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

        Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Kibar da, programın üniversite- sanayi işbirliğinin en somut örneklerinden birini oluşturduğunu belirterek, hem öğrenciler hem de sanayiciler açısından olumlu sonuçlar vereceğine inandığını vurguladı.

        (ADN-Y)

        29.03.2016 15:37:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler