Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÜSKÜDARLI ÖĞRENCİLER KÜTÜPHANE HAFTASI'NI KİTAP OKUYARAK GEÇİRİYOR

        - ÖĞRENCİLER "GECELEYİN KÜTÜPHANE" ETKİNLİĞİ KAPSAMINDA AKŞAM SAATLERİNDE KÜTÜPHANEDE BULUŞTU

        MUSTAFA BİÇER

        İSTANBUL (İHA) - Üsküdarlı öğrenciler, 52'nci Kütüphane Haftası dolayısıyla kitap okuma alışkanlığına dikkat çekmek için 19.00-22.00 saatleri arasında Bilgi Evleri ve Çocuk Akademileri kütüphanelerinde kitap okudu.

        52'nci Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında; Üsküdar Bilgi Evleri ve Çocuk Akademileri kütüphaneleri farklı bir etkinliğe imza attı. "Geceleyin Kütüphane" başlığı adı altında düzenlenen programda, öğrenciler 19.00-22.00 saatleri arasında kitap okuyarak, Kütüphane Haftası'nı kutladı.

        Üsküdar Belediyesi Kütüphane Müdürü Yakup Öksüz, etkinlikle çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak istediklerini belirterek, "Biz Üsküdar Belediyesi Kütüphane müdürlüğü olarak bilgi evlerimizde, çocuk akademilerimizde, çocuk üniversitemizde gençlerimize eğitim hizmeti verdiğimiz merkezlerimizde kütüphane haftasında farklı bir etkinlik yapalım diye düşündük. Öğrencilerimizle birlikte akşamları kitap okuyoruz beraber farklı bir havada renkli bir havada sadece kitap okumak değil bu. Bunu alışkanlık haline getirmek, öğrencilerimizi kitap okumaya alıştırmak insanlarımıza farklı bir şekilde, tarzda kitap okumanın güzelliğini, farklılığını anlatmaya çalışmak. Gençlerimiz burada güzel bir etkinliği imza atıyorlar" dedi.

        Kitap okumanın gelişmişliği ifade ettiğini belirten öğrenciler ise, kitap okuma alışkanlığına vurgu yaptı.

        Kütüphane haftası boyunca, 19.00-22.00 saatleri arasında açık olacak kütüphanelerde; eğlenceli yarışmalar, oyunlar, müzik dinletileri, kütüphanede oryantiring, masal saati, mısır eşliğinde sinema-kısa film gösterimleri düzenlenecek.

        (MB-HÇ-Y)

        01.04.2016 12:09:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler