Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ALPU'DAKİ 79 ÜRETİCİYE BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ UYGULAMA EĞİTİMİ VERİLDİ

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'in Alpu ilçesinde, Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Eğitimi verilen 79 üreticiye katılım belgeleri dağıtıldı.

        Bitki koruma ürünlerinin önerilmesi, uygulanması ve kayıt işlemleri hakkında yönetmelik kapsamında reçete zorunluluğu bulunan 33 bitkisel ürünü üreten üreticilere, Eskişehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinatörlüğünde Alpu İlçe Müdürlüğü, Alpu Ziraat Odası Başkanlığı, Alpu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile Bitki Koruma Ürünleri Uygulama eğitimi verildi.

        Kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olan üreticilere belgeleri, düzenlenen törenle verildi. Törene Eskişehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Sögüt, Alpu Kaymakamı Selçuk Haskırış, Alpu Belediye Başkanı Rafet Demirtaş, Alpu Ziraat Odası Başkanı Levent Özdemir, Alpu Milli Eğitim Müdürü Emin Demir, Alpu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Semih Esendemir, Alpu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Necmi Güven, Eskişehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitki Koruma ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Cem Özcan, kurs öğreticisi, il ve ilçe müdürlüğü personeli ile 79 kursiyer üretici katıldı.

        Kursta İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü konu uzmanları Şube Müdürü Ziraat Mühendisi Cem Özcan, Ziraat Yüksek Mühendisi Bilal Demir, Alpu İlçe Müdürlüğü konu uzmanları Ziraat Mühendisi Cemal Sönmezbaş ve Osman Erbilgiç tarafından kursiyer üreticilere birçok konuda bilgi verildi.

        Eskişehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt, belge töreninde yaptığı konuşmada, zirai ilaç kullanımının önemini bahsetti. Söğüt, bitki koruma ürünlerinin doğru teşhis-doğru ilaç-doğru doz-doğru zamanda yapıldığında pestisit kalıntılarının olmayacağını belirtti. Mehmet Salih Söğüt, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın uyguladığı tarladan sofraya güvenli-güvenilir gıdanın ilk adımı olan üreticilerin bu kurs sonunda doğru ve bilinçli zirai ilaç kullanacaklarını belirtti.

        Üreticilerin, kurs sonunda aldıkları eğitim belgesi ve diğer evraklarla Alpu İlçe Müdürlüğü'ne müracaat ederek "Ticari Amaçlı Bitki Koruma Ürünü Uygulama Yetki Belgesini" alabilecekleri belirtildi.

        (HY-MET-Y)

        08.04.2016 15:50:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler