Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BÜYÜKŞEHİR STRATEJİK PLAN İÇİN ÖDEMİŞ'İN NABZINI TUTTU

        KEREM KARAMANLIOĞLU

        İZMİR (İHA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün birlikte sürdürdüğü Küçük Menderes Havzası Sürdürülebilir Kalkınma ve Yaşam Stratejisi çalışmaları Ödemiş'te düzenlenen çalıştay ile devam etti.

        Küçük Menderes Havzası'ndaki sekiz ilçenin potansiyelini ortaya çıkartarak, yerel ve çevresel değerleri koruyup ekonomik ve sosyal kalkınma için strateji belirlenmesini hedefleyen strateji çerçevesinde, Ödemiş'te Belediye Nikah Sarayı ve Kongre Merkezi'nde çalıştay düzenlendi. Çalıştaya Ödemiş'teki resmi kurumların amir ve temsilcileri, oda, kooperatif ve dernek başkanları, işadamları, esnaflar, basın mensupları ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Üniversitesi'nden akademisyenler katıldı.

        Proje sorumlusu İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Koray Velibeyoğlu, çalıştay öncesi katılımcılara bilgiler verdi. Bayındır, Beydağ, Kiraz, Menderes, Ödemiş, Selçuk, Tire ve Torbalı ilçelerinde düzenlenecek çalıştayların ardından 11 Mayıs'ta İzmir'de bu ilçelerin temsilcilerinin katılımıyla ufuk taraması düzenleneceğini ifade eden Velibeyoğlu, çalıştay ve ufuk taramasından elde edilen veriler ışığında sürdürülebilir kalkınma için strateji belirleme aşamasına geçileceğini kaydetti. Yenilik ve girişimcilik, tarım, turizm, yerleşim yapısı ve kültür, çevre ve su kaynakları ve enerji çalışma gruplarının oluşturulması ile başlayan çalıştayda, sekiz ana soru üzerinden Ödemiş'in röntgeni çekildi. Potansiyelin ve bu potansiyele yönelik tehditlerin ortaya konulduğu çalışmada, katılımcılara gelecekte Ödemiş'i görmek istedikleri nokta soruldu.

        (KK-HG-Y)

        15.04.2016 14:01:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler